Kıyafet rengine göre koku tercihi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
kiyafet-rengine-gore-koku-tercihi-3630783.Jpeg


Kıyafet rengine göre koku tercihi

“Renkler” pek çok farklı konuda bize ipucu veriyor…

Diyet yapıyorsak “kırmızı” dan uzak dururuz çünkü kırmızı renk canlılık ve dinamizmi temsil eder aynı zamanda da iştah açar. “Mavi” sonsuzluğu ifade eder, gökyüzünün ve denizin rengidir. Huzuru temsil eder, kan akışını yavaşlatır ve kişiyi sakinleştirir. Her rengin ayrı bir anlamı, bulunduğumuz ortama ayrı bir etkisi olur. Kıyafetlerimizi seçerken de tabii ki modeliyle birlikte renginin de belirleyiciliği her zaman önemlidir. Sonra sıra aksesuar seçimine gelir, kıyafetin rengine göre ayakkabı, çanta ve takılar seçilir. Peki kokunun da aslında bir rengi olduğunu ve bir bütün olarak yapılan bu tercihlerin içinde olması gerektiğini biliyor muydunuz?

Türkiye’nin en büyük esans üreticilerinden Seluz Fragrance bünyesinde görev yapan milyon dolarlık brunlar yani parfümörler kokuların da renklerle bir bütün olduğunu ve tıpkı bir aksesuar gibi kıyafet rengine göre belirlendiğinde kişinin görünümünün bir bütünlük ifade edeceğini belirtiyorlar.

Kokunun rengini nasıl bulacağız, hangi renk kıyafetle hangi parfüm kullanılır… Seluz Fragrance parfümörlerinden önemli tüyolar…

Bugüne kadar hangi ten rengine göre hangi parfüm kullanılmalı ya da mevsime göre parfümüzün seçiminde nelere dikkat etmeliyiz gibi ayrıntıları pek çok defa dinlemişsinizdir. Seluz Fragrance’da görev yapan ve aynı zamanda Armani, Versace, Cartier gibi dünyaca ünlü kokuları da dizayn ederek sektörün nabzını tutan ünlü parfümörler bu defa bambaşka bir ayrıntıya dikkat çekiyorlar.

İşte ünlü parfümör Andreas Wilhelm’in açıklamaları; “Kıyafetiniz ve aksesuarlarınızda nasıl ki renk anlamında bir bütünlük yaratıyorsanız bu renkler kokunuzla da uyumlu olmalıdır, mavi rengin tamamlayıcısı aquatic kokulardır, sonsuzluğu ifade eden bu renk bir kıyafet giyildiğinde, denizi anımsatan ve ferahlık hissi veren aquatic kokular tercih edilmelidir. Seçilen kıyafetin rengi kırmızıysa koku tercihi de oryantal olmalıdır. Aşkı ifade eden ve canlandırıcı özelliği olan kırmızıyla tatlı ve yoğun aromalar içeren oryantal kokuları kullanmak doğru olacaktır. Kahverengi bir kıyafetle baharatlı, sarı renkle ise “citrus” ailesinden yani portakal, bergamot gibi tazelik ve canlılık hissi uyandıran içeriklerden oluşan bir parfüm tercihi yerinde bir seçimdir. Yeşil rengi tamamlayan en doğru aile ise aromatik koku ailesidir. Son olarak pembe renkli bir kıyafet giyiyorsanız tercihinizi floral içerikli yani içinde gül, zambak, yasemin gibi çiçeklerin kokularını barındıran bir parfümden yana kullanmalısınız.”

Milliyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst