Kıvırcık Saçlarınız Elektriklenmesin

Rüya

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
1.413
Tepki
1.128
Puan
113
Konum
<<İstanbul>>
Kıvırcık Saçlarınız Elektriklenmesin Sıcak ve nem her türlü saçın elektriklenmesine neden olur ama belki de en fazla kıvırcık saçların. New York’un en önemli salonlarının uzmanlarına elektriklenmeyi önleyici sırlarını sorduk:

Dalgalarınızı çevirin. Nemlendirici bir şampuan ve derin bir krem kullandıktan sonra saçlarınızı tarayın ve havluyla kurulayın. Her yerine jöle sürün ve parmaklarınızın etrafında sararak bütün bölümlerini kıvırın. Eğer tekdüze bir görünüm istemiyorsanız, ince saçlarınızın yanında kalın kıvırdığınız kısımlar olsun.

Parmak tarak. Saçlarınıza nemlendirici krem uyguladıkatn sonra daha ıslakken geniş dişli bir tarakla tarayın. Şeklillendirici ürün sürün (Jöle yada köpük) ve parmaklarınızla tarayın. Sakın fırçalamayın!

Saçlarınıza dokunmayın. Bir kere saçlarınız kuruduktan sonra dokunmayın. (dokunmak elektriklenmeyi artırabilir.) Eğer tazelenmek istiyorsanız, dalgalarını dikkalice parmaklarınızla ayırın. Ya da hafifçe sprey sıkın ve dalgalar güçlendirmek için hafifçe buruşturun.

Nemi uzak tutun. Saçlarınızın nemle deliye dönemsinin nedeni, havadaki nemin saçın gövdesini genişletmesidir. Eğer saçlarınız krem doluysa nemin girmesi daha zordur. Yazın haftalık iyi kremlenmiş bir uygulama yapın. Her zaman nemlendirici bir şampuan ve krem kullanın. Eğer saçlarınız kalınsa, durulanmayan bir krem tercih edin.

Saç tipinize uygun ürünler kullanın. Eğer saçlarınız inceyse, fazla krem kullanmamak konusunda dikkatli davranın. Jöle yerine köpük gibi hafif bir şekillendirici ürün kullanın.

Dalga canlandırıcı bir ürün deneyin. Bazen “hacim verici” olarak adlandırılan ve eczanelerde bulunan bu ürünler dalgaları belirginleştirir ama sert yapmazlar. Bunları ıslak saça diplerden uçlara doğru uygulayınız. Dalgalarınızı ellerinizle gevşeterek doğal olarak kurumasını sağlayın.

Saçlarınızı kıvırın. Daha uzun zaman alır ama bigudi ya da maşa da dalgalarınızı belirginleştirirken elektriklenmeyi de azaltır.

Doğru saç kesimini bulun. Bir kuaför saçı elektriklenmeyi artıracak ya da azaltacak şekilde kesebilir. Tıraş makinesi ile kesilmiş çok kıvırcık saç elektriklenebilir, örneğin. (traş makinesine kırıklara yol açabilir.) Öte yandan, Eğer uzun kıvırcık saçlarınız varsa kuaför katlı açılar vererek dalgalarınızı artırabilir. Eğer kıvırcık saçlarınızı artıran bir kesim istiyorsanız bunu kuaförünüze söylemeyi unutmayın!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst