Kışlık Tarhana Yapımı
1 kg közlenmiş veya haşlanmış kırmızı biber
Yarım kg yoğurt
Yarım kg doğranmış soğan
150 gr.biber yada domates salçası (miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz ayrıca yarı yarıya da kullanılabilir)
Yarım kg domates (rende)
Yarım ekmek hamuru (kendinizde mayalayabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un (1 kg kadar)
Yapılışı
Bütün malzemeyi derin bir kapta yoğurun (ele yapışan bir hamur olmalı). Oda ısısında büyükçe bir tencere ya da kabın içinde bırakıp 3 gün boyunca kabardıkça yoğurun ya da kaşıkla karıştırın. 3 günün sonunda temiz bir bezin üzerine küçük parçalar halinde yayın ve açıkta kurutun. İyice kuruduktan sonra un gibi olacak şekilde ince bir süzgeçten geçirin kurutmaya devam edin (Biz kuruyunca robottan geçiriyoruz) Kavanozlara doldurup arzu ettiğiniz zaman içinden birkaç kaşık alıp suda eritin ve pişirin.
Servis yaparken sade olarak tüketebileceğiniz gibi doğranmış ekmeğin üzerine çorbadan koyup beyaz peynir sucuk gibi malzemeler ekleyebilirsiniz benim favorim bu şekilde olandır. Sucuk istemeyen incecik doğranmış pırasa ya da soğanla kıymayı kavurup onu da çorbanın üzerine dökebilir o da harika oluyor. Her ne şekilde yapılırsa yapılsın servis öncesi kırmızı biber ya da pulbiberli tereyağ gezdirilir. Ben sade ce sucuklu olana nane de serpiyorum.
ilk 3 gün bu şekilde gözüküyor
Son düzenleme: