Kışlık Tarhana Yapımı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
dhfghgf.jpg

Kışlık Tarhana Yapımı

1 kg közlenmiş veya haşlanmış kırmızı biber
Yarım kg yoğurt
Yarım kg doğranmış soğan
150 gr.biber yada domates salçası (miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz ayrıca yarı yarıya da kullanılabilir)
Yarım kg domates (rende)
Yarım ekmek hamuru (kendinizde mayalayabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un (1 kg kadar)

Yapılışı
Bütün malzemeyi derin bir kapta yoğurun (ele yapışan bir hamur olmalı). Oda ısısında büyükçe bir tencere ya da kabın içinde bırakıp 3 gün boyunca kabardıkça yoğurun ya da kaşıkla karıştırın. 3 günün sonunda temiz bir bezin üzerine küçük parçalar halinde yayın ve açıkta kurutun. İyice kuruduktan sonra un gibi olacak şekilde ince bir süzgeçten geçirin kurutmaya devam edin (Biz kuruyunca robottan geçiriyoruz) Kavanozlara doldurup arzu ettiğiniz zaman içinden birkaç kaşık alıp suda eritin ve pişirin.

Servis yaparken sade olarak tüketebileceğiniz gibi doğranmış ekmeğin üzerine çorbadan koyup beyaz peynir sucuk gibi malzemeler ekleyebilirsiniz benim favorim bu şekilde olandır. Sucuk istemeyen incecik doğranmış pırasa ya da soğanla kıymayı kavurup onu da çorbanın üzerine dökebilir o da harika oluyor. Her ne şekilde yapılırsa yapılsın servis öncesi kırmızı biber ya da pulbiberli tereyağ gezdirilir. Ben sade ce sucuklu olana nane de serpiyorum.

ilk 3 gün bu şekilde gözüküyor
fhfghg.JPG
 
Son düzenleme:

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Eline sağlık hala yapamadım yapmam lazım:findikim:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ellerine sağlık canımcım. Annem yapar benimde ondan ben hiç yapmadım:)
Ama annem içine değişik otta koyuyor. Sanırım tarhana otu:)
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
bu bizim memleketin tarhanasına benzemiyo ama kırmızı tarhana yapımı mı bu?
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Annemde yapar her yaz Türkiye´de, kisinda yeriz. Tarhanayi cok severim.
Zuzu sizin tarhananiz daha farkliymis.
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
bizim memlekettede hem bu tarhanadan hem zuzu sizin tarhanadan yapılır
birincisinin adı un tarhanası
ikincisinin adı ekşi tarhana
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
evet ekşi tarhana hatta biz tarhana çorbası yaparken şeker pancarıda koyarız ....istersen sonra şeker serpiyosun çorbaya her şekilde yiyoruz
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
yazin yapmadim simdide canim cekiyor hazirini alicam mecbur :ates:
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.668
Tepki
3.186
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
Kızlar biz bu tarhananın suyunu çıkartıp kaynatırız kaynarken içine lahana doğrarız lahana içinde pişincede içli köftenin biraz küçültülmüş boyutunu yaparız ve tarhana çorbasının içine atarız bir iki kaynamadan sonra ocaktan alırız servis yaparken üzerine arzuya göre isteyen pul biberide atabilir limon sıkıp öylece yeriz harika oluyor bilmeyen varsa denemenizi tavsiye ederim:nk::nk::nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst