Kısır Tarifi ( Kısır Yapmanın Püf Noktaları )

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
DSC_0376-610x300.jpg

En sevdiklerim sıralamasında en başlarda sayabileceğim kısırı şimdiye kadar paylaşmamış olmam boşuna değilmiş.Zira çok iyi bir aşçı olan arkadaşım Şeyda’nın tarifi ile hazırladığım kısırdan sonra,eski usul tarifi rafa kaldırdım.
Bu yazıyı okuduktan sonraki kısırı bu tarif üzere hazırlayıp farkı görün.
icon_smile.gif

Kısır Tarifi

Malzemeler:


  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz


  1. Kısır için kullanacağınız bulguru çukur bir tencereye alın. (Tencerenin ısıyı tutma özelliği sayesinde bulgurlar daha kısa sürede soslanmaya hazır hale geldiler
  2. Normalde bulguru sade şekilde ıslatırız ya,bu tarifte bulguru sade şekilde ıslatmayıp,önce baharatlarını ekliyoruz ve şişme aşamasında lezzetine lezzet katmış oluyoruz.
  3. Yukarıdaki ölçülerdeki baharatları bulgura ekleyip,1 adet limonu sıkın ve karıştırın.
  4. Karıştırdığınız bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp şişmeye bırakın.


Kısırın Sosu İçin ;


  • 2 adet soğan ( Ben mor soğan kullandım )
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Kuru nane,kara biber,toz biber
  • 1 tutam taze nane
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet taze soğan

Hazırlanışı:


  1. Kısır için bulgur bir tarafta şişerken, diğer tarafta tencereye yemeklik doğranmış soğan,sarımsak ve zeytinyağı alıp soteleyin.
  2. Soğanlar yumuşayınca salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Karabiber,kuru nane,toz kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
  4. Şişen bulguru azar azar tencereye alın ve salçalı sosla iyice karışmasını sağlayın.
  5. Tüm bulguru sosla buluşturduktan sonra,ince kıyılmış maydanoz,nane ve taze soğanı ekleyip karıştırın ve servis yapın.
Not: Eğer ekşi seviyorsanız servis etmezden evvel yarım fincan nar ekşisi ilave ederek karıştırın ve ortaya çıkan muhteşem lezzetin tadına varın.
icon_smile.gif

 

Çilekli Sakız

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
1 Şubat 2009
Mesajlar
4.185
Tepki
5.840
Puan
113
Yaş
33
Konum
İzmir/ Tokat
ay bana kısır demeyin ben kısır fetişistiyim adeta bayılıyorum kısıra böyle bol soğanlı olsun limonlu olsun ve acı olsun ohh ohh ohh canım çekti valla
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Bende aynı bu şekilde yapıyorum.Bulgurun içine suyunu koyunca baharatlarını ve tuzunu eklerim.Hatta yağda dökerim.Limon suyunu karıştırma aşamasında ekliyordum.Onu deneyeceğim ama :interest:

Buarada herkez kısırıma bayılır.Bu şekilde yapmayı şiddetle tavsiye ederim.
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Bende aynı bu şekilde yapıyorum.Bulgurun içine suyunu koyunca baharatlarını ve tuzunu eklerim.Hatta yağda dökerim.Limon suyunu karıştırma aşamasında ekliyordum.Onu deneyeceğim ama :interest:

Buarada herkez kısırıma bayılır.Bu şekilde yapmayı şiddetle tavsiye ederim.


Ben de bi dahaki yapışımda bu şekilde deneyeceğim..İlk defa duydum..:eek:fff:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst