Kışın Makyaj Yaparken Bilinmesi Gerekenler?

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
2.jpeg


Kış makyajı hem içinde bulunulan mevsimle hem de bu mevsime ait kıyafetlere uygun renk, görünüm ve doku bakımından en ideal makyajın adıdır. Kış makyajı denildiğinde akla gelen bordo ve kırmızı dudaklar, kusursuz bir ten görünümü ve kuyruklu bir eyeliner ile anlamlı dumanlı gözlerdir. Kış makyajı elbette ki farklı ten rengine sahip kişilerde daha farklı tonlarda karşımıza çıksa da genel anlamda oldukça iddialı ve göz kamaştırıcıdır. En ideal kış makyajı nasıl yapılır? Öncelikle cildin kusurlarını örtmek amacıyla en uygun kapatıcı ile kusurların üzerini örtmekte ve cildi ten makyajına hazırlamaktadır.

Cilt kusurlarını kapatırken dikkat edilmesi gereken en önemli kısım gözaltı morluklarıdır. Gözaltı morlukları genellikle turuncu ve mora yakın renkli kapatıcılar ile örtüldüğünde doğala en yakın görünüm elde edilmektedir. Cilt bu adımdan sonra ten makyajına hazırdır. Ten makyajı yapılırken özellikle kış makyajında su bazlı fondöten ve krem allık tercih edilmelidir. Bu sayede yapaylıktan uzak oldukça doğal bir cilt görünümü elde edilmiş olur hem de cildin nem dengesi desteklenmiş olur. Kış makyajında olmazsa olmaz olan koyu renkli rujlar genellikle bordo, vişneçürüğü, kahverengi ve koyu gülkurusu renklerinden tercih edilir.

Kış makyajında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise kullanılan rimelin renginin siyah olmasıdır. Siyah renkli rimel özellikle kış makyajında tercih edilen hem daha dikkat çekici ve büyüleyici hem de gözlere romantik bir görünüm ile irilik katmaktadır. Kış makyajının normal makyajdan farkı ise cildi kurutmadan, nem dengesini bozmadan, kolayca akıp kaybolmayan ve yaz aylarının aksine sıkça pudra kullanmanızı sağlamayacak olmasıdır. Bu sayede cildiniz pul pul olmaz ve hasta bir görünümden uzak oldukça sağlıklı ve canlı görünmenizi sağlar.


Kış Makyajının Artıları ve Eksileri Nelerdir?

Pudrasız olduğu için gözenekleri çok fazla kapatmaz.

Su bazlı ürünler kullanıldığı için cildi kurutmaz.

Yaz makyajına nazaran daha örtücü olacağı için cilt kusurlarının hiç birini göstermez ve buna rağmen oldukça doğaldır.

Oldukça iddialı olduğu için dikkat çekicidir. Bu anlamda fazla dikkat çekici olmak isteyenlere göre değildir.

Soğuk kış günlerinde cildinizi makyaja alıştırmak ve soğuğun zararlı etkilerinden korumak için ilk yapmanız gereken cildinizi mutlaka nemlendirmek. Bilinenin aksine yağlı ciltler de nemlendirilmek ister. Özellikle yağ formüllü kremlerden uzak durarak jel ve su bazlı kremleri kullanmak yağlı ciltler için en idealidir. Bunun yanı sıra kuru ciltli kişiler için doğal yağları da önerebiliriz. Örneğin argan yağı, hindistancevizi yağı ve buğday yağı gibi. Karma yapılı ciltler de tıpkı yağlı ciltler gibi jel formüllü kremler ile ciltlerini günde iki defa nemlendirmeliler.

Cildi çatlayan aşırı kuru yapılı kişiler için ise mutlaka doktor tavsiyesi ile alınan ekstra yoğun formüllü kremler bulunmakta. Neme doymayan cilt doğal olarak üzerine uygulanacak makyajı emmez ve bu yüzden de yapılan tüm uygulamalar en fazla iki saat içerisinde akar. Ayrıca nemlendirilmeyen cilt üzerinde uygulanan kış makyajı pul pul görüneceği için yapmanın bir anlamı da olmaz. Bu yüzden özellikle cildi gece neme doyurmak çok önemlidir. Çünkü gündüz nemlendirilen cilt pek çok koşuldan dolayı kirlenebilir fakat gece bu durum çok daha az olacağı için cilt daha çok nemlenir ve dinlenir.​
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst