‘Kısa etek boyu’ndan işini kaybetti

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
‘Kısa etek boyu’ndan işini kaybetti

Samsun İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde çalışan psikolog Z.A. işinden oldu AHT



589834_detay.jpg





Davut AKTAŞ / AHT

Samsun İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde çalışan psikolog Z.A.’nın etek boyu kısa olduğu gerekçesiyle İl Müdürü Adnan İpekdal’la tartıştığı ve bu yüzden de işinden olduğu öne sürüldü.

Sağlık Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Süleyman Bal, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Adnan İpekdal’ın, Psikolog Z.A.’yı etek boyunu kısa bulduğu için odasına çağırdığını savunarak, “İşaret parmağını uzatarak ‘Hemen eve gidiyorsun kıyafetini değiştiriyorsun, geliyorsun’ diyerek uyarıyor. Psikolog Z.A. da ‘Kıyafetim konusunda neden rahatsız oldunuz? Benim bir rahatsızlığım yok’ diye karşılık verince odasından çıkması için tehdit kokan tavır ile uyararak gönderiyor” iddiasında bulundu.

‘VALİ DEVREDE’
İpekdal’ın kısa bir zaman sonra ihtiyaç bahanesi ile Z.A.’yı geçici görevlendirme ile Havza İlçesi’ne göndermek istediğini, valinin devreye girmesi sonucu iptal edildiğini söyleyen Bal, “Sizin asli göreviniz kadın personelin etek boyunu ölçmek midir? Bu hakkı kendinizde nasıl buluyorsunuz? Bir meslek elemanının kılık kıyafetinin sizin dünya görüşünüz ile uyuşmadığını düşündüğünüz için işine son vermeyi ahlaki buluyor musunuz? Sizin yaptığınız mahalle baskısını bir adım ileri götürerek, kurumlarda kendi anlayışınızı dayatmak anlamına gelmiyor mu?” diye konuştu.

‘YÖNETMELİĞİ UYGULADIK’
Müdür Adnan İpekdal ise etek boyuyla ilgili bir tartışma olmadığını söyleyerek, “Kıyafet konusunda kendisini uyardık. Genel olarak Devlet Memurları Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ne uygun giyinmiyordu” dedi.
 
OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
hadi tamam bi yönetmelik var ama bunun cezası işten atmak mı olmalı acaba...erkek olsa kıravat takmasa bigün hemen işten mi atılacak...hem ne kadar kısa olabilir ki....
 
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
1.273
Tepki
914
Puan
113
Konum
ANKARA
Birde Başörtüsü ile!!Devletinle milletinde başka işi gücü kalmamış memlekette!

bence de ..yalnız şöyle bir durum var ..nasılki devlet dairelerinde başörtüsü takmak yasaksa mini etek giymek ,kot pantolon giymek de yasaktır ..
ama başını örten birine asla taviz verilmezken devlet daireleri mini hatta ultra mini etekle ,düğüne gelir gibi dekolte kıyafetlerle gelenlerle dolu ...bizim işyerini gizliden bi gözetleseniz kadınların yarısı düğüne gider gibi dekolteli geliyor...
onlara ysak değil de başı örtülülere mi yasak işliyor ..
madem yasaksa yasak herkese olmalı ..
bu kadın da eğer devlet dairelerinde geçerli olan kısalıkta etek giymişse yaptığı hatadır ..ha işten atmak gerekmez tabi orası ayrı ama başıörtülü işe geldiğinde nasıl bir uygulama yapılıyorsa ona da aynısı yapmak gerekir..
demokrasi sadece tek bir zümreye uygulanmaz :hulya:
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
saçma bence ....ama ne tarz bir yerde çalıştığı önemli tabiki mini giyinmeyi onaylıuyorum demiyorum ama bence işe giden bir bayan her zaman bakımlı olmalıdır bunu kıyafetiyle değerlendiremezler...bu aynen kapalı bayanlar içinde geçerli bıraksınlar şu kıyafet takıntılarını yaaaa
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst