'Kış öksürükleri kanser habercisi olabilir'

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.375
'Kış öksürükleri kanser habercisi olabilir'

Sağlık uzmanlarına göre, iyileşmeyen öksürükler daha ciddi hastalıkların habercisi olabilir.

Birleşik Krallık Eczacılar Odası'ndan uzmanlar uzun süren öksürüklerin kronik göğüs hastalığı ve hatta kanser işareti olabileceğini söylüyor.

Hastalığı erken teşhis etmenin, tedavi ihtimalini artıracağına dikkat çekiliyor.

Bu çerçevede, eczacılardan devam eden öksürüğü olan hastaları doktora yönlendirmeleri istendi.

Yorgunluk ve nefes darlığına dikkat

Kış aylarında milyonlarca kişi enfeksiyon kaynaklı göğüs rahatsızlığı yaşıyor ancak bu rahatsızlıkların çoğu birkaç gün ya da hafta içerisinde iyileşiyor.

Ancak Birleşik Krallık Eczacılar Odası'na göre bu rahatsızlıklardan bir kısmı akciğer kanserinin erken belirtileri olabilir.

Birkaç haftadan uzun süren, yorgunluk ve nefes darlığının da yaşandığı öksürükler doktor tarafından görülmeli.

Eczacılar Odası'nın yönetim kurulu üyelerinden Graham Phillips yaptığı açıklamada, "bir sürü kişi öksürük ilacı alıyor ya da yorgun hissettikleri için demir hapı kullanıyor" dedi ve "eğer nezle ve grip benzeri belirtiler bir türlü geçmiyorsa, sesiniz kısılıyor ya da yorgun hissediyorsanız, reçetesiz satılan ilaçları almak yerine eczacınıza danışın" diye ekledi.

Erken teşhis kritik
Akciğer kanserinin tedavisinin önündeki en büyük zorluk, belirtiler ortaya çıktığında hastalığın ilerlemiş olması.

Roy Castle Akciğer Kanseri Vakfı'nın yaptığı bir araştırmaya göre, ankete katılanların yalnızca üçte biri öksürükle akciğer kanseri arasında bir ilişki olduğunu düşünüyor.

Devam eden öksürüğü endişe verici bulanların oranı ise % 11.

Vakfın yöneticilerinden doktor Jesme Fox, kampanyanın erken teşhisi yaygınlaştırıp, daha fazla hayatın kurtarılabilmesini sağlayacağını söylüyor.

Bugün Gazetesi

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
Sağol canım. Geçen kış feci bir kuru öksürük tuttmuştu. Zor kurtulmuştum. Umarım bu sene de olmaz. Allah dermansız dert vermesin inşallah.

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.321
Öksürük cok sinir bozucu gercekten, gece tuttu mu yanindakini de uyutmuyorsun. :sinifsinif:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.375
Bunun doğruluk payı olduğunu düşünüyorum bende çok sevdiğim birinin öksürüğünden anlamıştım sonuç kötü oldu maalesef ihmale gelmez böyle şeyler kimse bana birşey olmaz dememeli...

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
benimde cocuklarla cok oluyor birde biz hadi o balgami cikarabiliyoruz ama cocuklarda daha gec geciyor:dertli:
mutlaka doktora görünülmeli bencede ne olcagini bilemeyiz:sim3:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar