Kış bakımının tam zamanı!

niha55

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2008
Mesajlar
1.307
Tepki
1.156
Puan
113
Yaş
51
Konum
samsun
Kış bakımının tam zamanı!

İstenmeyen tüyler, lekeler, kılcal damarlar ve kırışıklar... Bu sevimsiz görüntülerden kurtulmak için en doğru zaman kış ayları!

İstenmeyen tüylerden, güzel gözükmeyen yüz ve vücuttaki lekelerden, bacak ve yüzdeki kılcal damarların sevimsiz görüntülerinden ve tüm bunlara plus tabi ki pürüzsüz ve genç bir cilt sahip olmanın tam da, soğuktan başka bir çok şeye zaman ayıramadığımız, doğanın her yeri bembeyaza boyadığı bu soğuk sonbahar ve kış günleridir.

Lazer yöntemleri için özellikle sımsıcak yaz günlerini tercih etmediğimizden, siz siz olun fırsat varken ve güneş yüzünü bize göstermezken bu yöntemlerden yararlanıp, yazın keyfini ve rahatlığını sürdürün.

Kıl köklerine kalıcı çözüm, lazer epilasyon

Yeryüzünde kadın ve ya erkek yoktur ki yüz ve vücuttaki istenmeyen tüylerinden hoşnut olsun, tabi doğuştan şanslı olan ve çok ince ayva tüyü olan kişileri saymazsak. Özellikle kadınlarda yüz, boyun, çenedeki tüylenmeler birebir görüntüyü çok etkilerken, vücuttaki tüylenme ise giyim kuşamımızı kökten değiştirebilecek bir faktör. Tüylerden hoşnut olmayan erkeklerin sayısı ise hiç da az değil, havuza denize giremeyen, istediği şekilde giyinemeyen ve karşı cins ile olan ilişkileri bu yüzden sağlıksız olan bir çok erkek hastaya da rastlamak mümkün. Lazer epilasyon ise tamamen tıbbi bir yöntem olduğundan uygulamayı yapan kişinin dermatolog, kıl köklerin yapısını çok iyi bilen ve bu konuda eğitimi ve tecrübesi olan bir kişi olması gerekir. Aksi takdirde doğru, yeterli cevap almak mümkün değil.

Lazer epilasyon dikkatli yapılmalı

Lazer, kıl köklerini kalıcı bir şekilde yok eden bir tedavi yöntemidir. Aslında ilk başta kozmetik bir yöntem gibi görünse de tamamen tıbbi ve hijyenik bir yöntemdir. Başarılı ve doğru tedaviler sonucunda yok olan kıl kökleri bir daha hayatınız boyunca size tekrar uğramazlar (Vücut çok büyük bir hormonal düzensizliğe maruz kalmadığı takdirde). Bu nedenle aşırı tüylenme durumlarında altta yatan nedenler iyice araştırılmalıdır.

- Yüz, çene, göbek ve göğüs çevresindeki tüyler genelde aşırı tüylenme habercisi, böyle bir durum mevcut ise epilasyondan önce hormonal tedavi başlanmalı.

- Kullanılan bazı ilaçlar dikkate alınmalı, tüylenmeye yol açabilir.

- Geçirilen bazı hastalıklar; örneğin polikistik over sendromu, hipofiz tümörü ve kortizonla tedavi durumlarında, özellikle kadınlarda aşırı tüylenmeye yol açabilir. Kadınlarda erkeklik hormonu yani testosteron arttığı durumlarda da hormonları doğru seviyelere indirmek, aşırı tüylenme tedavilerinde başarılı sonuçlar sağlayacaktır.

- Bireyin geçirdiği özel bir hastalık söz konusu olduğunda ise kendi doktorundan da bu işlemi yapıp yapamayacağı konusunda onay alması daha sağlıklı olacaktır.

- Lazer epilasyon yöntemi tamamen tıbbi bir yöntem olduğundan uygulayan kişinin bu konuda uzman, eğitimli ve tecrübeli olması, kılın yapısını iyi bilmesi, tüylerin gelişim evrelerini iyi tanıması, seans araları ve seans sayısını doğru ayarlaması; hastanın hem iyi bir sonuç hem de yan etki yaşamaması açısından çok önemlidir.

Cihazın teknolojik açıdan ilerlemiş bir cihaz olması da hem acı hissini minimum dereceye indirmek, hem de deriyi korumak ve leke gibi yan etki yaşamamak açısından son derece önemlidir.

SONBAHAR, KIŞ, İLKBAHAR MEVSİMLERİNİ KAÇIRMAYIN

Uzmanlar Lazer uygulamaları açısından uygun olabilecek en uygun mevsimlerin sonbahar, kış, ilkbahar mevsimleri olduğunu vurguluyor. Bilinçli bir şekilde organize edilmiş lazer seansları sayesinde ortalama 1.5 ayda bir ve kıl köklerin karakterleri uygun olduğunu varsayarak, sonbahar veya kışın başlanan düzenli seans uygulamalar ile önümüzdeki yazı tüysüz ve rahat geçirmenin keyfini yaşamak mümkün. Erkekler ise yoğun tüy sorununu unutarak daha seyrek ve ince tüylerle hayatlarını devam edebilirler.

LEKELERİNİZİ İHMAL ETMEYİN

Yaz çıkışı yoğun bronzlaşma ve güneş ışınlarına bolca maruz kalmakla artan yüz, dekolte ve el üstü bölgelerindeki açık veya koyu renkli lekeler, istenmeyen görüntüleri ile bizi her zaman rahatsız eder. Mevsim kış iken fırsatı kaçırmadan bu büyük estetik sorundan kurtulmak mümkün. Uzmanlar her şeyden önce lekelerin oluşma nedenlerini araştırmak gerektiğini söylüyor. Altta yatan nedenler ise; başta güneş ışınları olmakla birlikte hormonal düzensizlikler, yanlış alınan ilaçlar, yanlış uygulanan kozmetik ve estetik uygulamalar, fazla solaryum seansları, yanlış kullanılan kozmetik kremler başlıca sayılabilir.

Tedavi yöntemleri ise lazer yöntemleri ve kimyasal ve ilaçla yapılan yöntemler ve ya bazen bunların kombinasyonu olarak değerlendirilebilir. Bu soyucu yöntemler için ise sonbahar ve kış ayları yine en uygun mevsimlerdir. Kuantum, fraxier yağ lazer ise bu konuda oldukça başarılı sonuçlar vererek aynı zamanda cilt gençleşmesini de sağlayacak. Bu mevsimlerde başlayacağınız lazer tedavi seansları sayesinde, lekelerinizi yok etmek veya kontrol altında tutmak mümkün.

SİVİLCE İZLERİ, İZLER, KELOİDLER

Dr.Eczacıbaşı sivilce izlerinin tedavisindeki en başarılı yöntemlerin başında tabi ki lazer yöntemleri ve tıbbi peelinglerin yer aldığını vurguluyor. Orta veya ağır düzeydeki sivilce vakaları sonrasında özellikle sivilce izlerinin devam etmesi, bir çok genç ve orta yaştaki kadın ve erkeklerde, bazen depresyona bile neden olabilir. Sivilce izlerinin tedavisindeki en önemli tedavi şekilleri ise; lazer(fraksiyon, peeling, dermabrazyon...) için dermatologlar tarafından en sevilen mevsimler ise yine bembeyaz karların doğayı bir ipek çarşaf gibi örttüğü kış mevsimi, siz gençler doğanın bu karla örtüşünü fırsat bilerek bu tedaviler için uzman bir dermatoloğa baş vurun.

KIRMIZI LEKELER, KILCAL DAMARLAR, VARİSLER

Yüz ve vücuttaki kırmızı lekeler ve kılcal damarların genişlemesi ise bir çok kadın veya erkekte estetik bir sorun haline dönebilir. Lazer yöntemleri ise bu konuda oldukça başarılı, soğuk mevsimler ise yine en uygun mevsimlerdir.

EN İÇ AÇICI GENÇLEŞMEK

Yüz gençleştirme ve yüzdeki sarkmaların tedavisinde yapılan en başarılı yöntemleri ailesinde lazer yöntemlerini; özellikle, kuantum ve fraxi lazer yöntemlerini baş tacı etmek gerekir. Bilinçli bir şekilde uygulanan lazer seansları sayesinde hem cilt üzerindeki düzensiz lekelerden kurtulmak hem de kollajen aktivasyonunu artırarak ve düzensiz elastin demetlerini düzene sokarak, gençleşmek ve sarkmalardan bir dereceye kadar kurtulmak mümkün

Dr.Melisa ECZACIBAŞI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst