Kırmızıbiber Turşusu

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
3_2692011151010_29292.jpg


Kırmızıbiber Turşusu:

Gerekli malzemeler:

2 kg salçalık kırmızıbiber

2 yemek kaşığı toz şeker

1 litre üzüm sirkesi

Yarım su bardağı ayçiçek yağı

8-10 diş sarımsak

2 defne yaprağı

Yarım demet maydanoz

1 su bardağı su

Kaya tuzu, tane karabiber

Hazırlanışı: Toz şeker, sirke, su ve ayçiçek yağını tencerede kaynatın. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini çıkarıp kalın dilimleyin. Tencereye aktarıp 5 dakika daha pişirin Kavanozlara paylaştırın. Üzerine maydanoz, defne yaprağı, tane karabiber, kaya tuzu ve sarımsakları ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin.

Kışlık Domates nasıl hazırlanır?

Domates artık dört mevsim tezgahlarda bulunsa da, en güzel zamanı Ağustos ile Eylül ayları arasıdır. Domatesi saklamanın en pratik yolu, orta boy domatesleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Geniş bir tepsiye birbirine değmeyecek şekilde dizin. Tepsiyi 24 saat süresince derin dondurucuda bekletin. Buzdolabı poşetlerine alıp ağızlarını sıkıca kapatın Kullanacağınız zaman buzdolabından alıp oda sıcaklığında bekletin ya da birkaç dakika kaynar suda bekletin.

ekolay
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.122
Puan
113
Konum
;)
Emeğine sağlık nk , ben yeşil biberi de böyle yapıyorum güzel oluyor.
 

aysenim

Daimi Üye
Katılım
20 Haziran 2013
Mesajlar
490
Tepki
484
Puan
63
Yaş
30
Konum
konya
annemle ilk defa bu yaz yapacağız bakalım nasıl olacak tarif iyi oldu. güzel olur inş.:sevindirikasli:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst