
Kırmızıbiber Turşusu:
Gerekli malzemeler:
2 kg salçalık kırmızıbiber
2 yemek kaşığı toz şeker
1 litre üzüm sirkesi
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
8-10 diş sarımsak
2 defne yaprağı
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı su
Kaya tuzu, tane karabiber
Hazırlanışı: Toz şeker, sirke, su ve ayçiçek yağını tencerede kaynatın. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini çıkarıp kalın dilimleyin. Tencereye aktarıp 5 dakika daha pişirin Kavanozlara paylaştırın. Üzerine maydanoz, defne yaprağı, tane karabiber, kaya tuzu ve sarımsakları ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Kışlık Domates nasıl hazırlanır?
Domates artık dört mevsim tezgahlarda bulunsa da, en güzel zamanı Ağustos ile Eylül ayları arasıdır. Domatesi saklamanın en pratik yolu, orta boy domatesleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Geniş bir tepsiye birbirine değmeyecek şekilde dizin. Tepsiyi 24 saat süresince derin dondurucuda bekletin. Buzdolabı poşetlerine alıp ağızlarını sıkıca kapatın Kullanacağınız zaman buzdolabından alıp oda sıcaklığında bekletin ya da birkaç dakika kaynar suda bekletin.
ekolay