Kırmızı lahana turşusu

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul

Kırmızı lahana turşusu

Malzemeler:

2 kg kırmızı lahana (ince doğranmış), 1 su bardağı tuz, 200 gr (1 su bardağı) rafine yağ, 1 limon (dilimlenmiş), 2 defne yaprağı, 1 litre (5 su bardağı) sirke

Hazırlanışı:

Lahanaları büyük ve yayvan bir tepsiye dizip, üstüne tuzu serperek, 5-6 dakika lahanaları tuzla ovunuz. Lahanaları bol suyla 3-4 kez yıkayıp, bütün tuzunu akıttıktan sonra bir kevgire çıkarıp, fazla sularını süzdürünüz. Süzülmüş lahanaları temiz bir cam kavanoza doldurup, üstüne rafine yağ, limon dilimleri, defne yaprakları ve sirkeyi ekleyiniz. Ağırlık yaparak kavanozun ağzını sıkıca kapatıp, serin ve nemsiz bir yerde 3-4 gün beklettikten sonra, turşunuzu servis ediniz.
ekolay



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst