lady_pacino
Aktif Üye
PANDİSPANYA
6 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı sıvı vanilya + ve isteğe bağlı bir çorba kaşığı ameretto aroması
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
5 çorba kaşığı toz kakao
400 gr bitter küvertur çikolata (benmaride eritilmiş)- 200 gr sütlü + 200 gr bitter kullandım
5 çorba kaşığı yoğurt ( 2 çorba kaşığı süzme yoğurt ile 3 çorba kaşığı normal yoğurdu karıştırdım)
1 su bardağı sıvı yağ
ARA KREMASI
pastanın dışı için, 200 ml sıvı krema (bir küçük paket)
250 gr bitter küvertur çikolata ( benmaride eritilmiş)
ÜZERİ İÇİN
Krem şanti ve soğuk süt.(hindistan cevizi sütüde pastaya harika bir tat veriyo kullanmanızı tavsiye ederim.)
SÜSLEMELERİ İÇİN:siyah gıda boyası ve beyaz renkli şeker hamuru.
YAPILIŞI
Yumurta,şeker , vanilyayı ve ameretto aromasını kremsi bir yapı alana kadar çırpalım. Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyerek karıştıralım.
Yumurtalı karışıma sırasıyla eritilmiş çikolata, yağ ve yoğurdu katarak karıştıralım. Kuru malzemeleride ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.
Karışımımızı ikiye bölüp yarısını bir kaba yarısını diğer kalıba döküp önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 50 dakika pişirelim.
Pandispanyalarımızı tezgahın üzerinde soğumaları için bekletelim. Soğuyan pandispanyalarımızı kalıplarından dikkatlice çıkarıp streç filmleyelim ve oda ısısında muhafaza edelim.Ertesi gün, pandispanyalarımızı streç filmlerinden çıkartalım ve büyük tırtıklı bir bıçakla enlemesine ikiye bölelim. Böylece dört parça yuvarla kekimiz olacaktır.
Önce iç kremamızı hazırlayalım. Eritilmiş çikolatamızı soğuk kremanın içerisine döküp mikser ile sertleşinceye kadar çırpalım. Sertleştikten sonra buzdolabında bekletelim.
pandispanyamızın tüm katlarına bu kremadan sürelim.sonra önceden hazırladığımız kremşantiyi düzgünce üstüne sürelim..ve çiçeklerle süsleyelim..
6 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı sıvı vanilya + ve isteğe bağlı bir çorba kaşığı ameretto aroması
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
5 çorba kaşığı toz kakao
400 gr bitter küvertur çikolata (benmaride eritilmiş)- 200 gr sütlü + 200 gr bitter kullandım
5 çorba kaşığı yoğurt ( 2 çorba kaşığı süzme yoğurt ile 3 çorba kaşığı normal yoğurdu karıştırdım)
1 su bardağı sıvı yağ
ARA KREMASI
pastanın dışı için, 200 ml sıvı krema (bir küçük paket)
250 gr bitter küvertur çikolata ( benmaride eritilmiş)
ÜZERİ İÇİN
Krem şanti ve soğuk süt.(hindistan cevizi sütüde pastaya harika bir tat veriyo kullanmanızı tavsiye ederim.)
SÜSLEMELERİ İÇİN:siyah gıda boyası ve beyaz renkli şeker hamuru.
YAPILIŞI
Yumurta,şeker , vanilyayı ve ameretto aromasını kremsi bir yapı alana kadar çırpalım. Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyerek karıştıralım.
Yumurtalı karışıma sırasıyla eritilmiş çikolata, yağ ve yoğurdu katarak karıştıralım. Kuru malzemeleride ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.
Karışımımızı ikiye bölüp yarısını bir kaba yarısını diğer kalıba döküp önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 50 dakika pişirelim.
Pandispanyalarımızı tezgahın üzerinde soğumaları için bekletelim. Soğuyan pandispanyalarımızı kalıplarından dikkatlice çıkarıp streç filmleyelim ve oda ısısında muhafaza edelim.Ertesi gün, pandispanyalarımızı streç filmlerinden çıkartalım ve büyük tırtıklı bir bıçakla enlemesine ikiye bölelim. Böylece dört parça yuvarla kekimiz olacaktır.
Önce iç kremamızı hazırlayalım. Eritilmiş çikolatamızı soğuk kremanın içerisine döküp mikser ile sertleşinceye kadar çırpalım. Sertleştikten sonra buzdolabında bekletelim.
pandispanyamızın tüm katlarına bu kremadan sürelim.sonra önceden hazırladığımız kremşantiyi düzgünce üstüne sürelim..ve çiçeklerle süsleyelim..