Kırmızı Facebook'a dikkat!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul

fft2mm5593402.jpg


Kırmızı Facebook'a dikkat!

Facebook'ta son günlerde hızla yayılan ve Facebook'un mavi şablonunu farklı renklere dönüştürebildiğini iddia eden zararlı bir uygulama kullanıcıları tek tıkla tuzağına düşürüyor

Facebook'un kuruluşundan bu yana mavi renkli logosu olduğu ve sayfasının tasarımının da bu renk ile uyumlu olduğu biliniyor. Ancak bu renkten sıkılanları hedef alan ve kırmızı, sarı ve yeşil gibi farklı Facebook temalarını kullanıcılara sunduğunu vaadeden Facebook Color isimli sahte yazılım, kullanıcılar arasında hızla yayılmaya başladı.

Ancak baştan uyaralım ki böyle bir şey söz konusu değil. Facebook'un temasını değiştirmeyen söz konusu uygulama, aslında ne olduğu belli olmayan ve virüslü olduğu şüphe götürmeyen zararlı bir yazılım. Eğer siz de kazara bu uygulamayı Facebook'a yüklediyseniz Ayarlar'a girip Uygulamalar kısmından Facebook Change Color uygulamasını bulup bu listeden uygulamayı kaldırmanız gerekiyor.

FACEBOOK'UN RENGİNİ DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN MÜ?

Facebook mavisini kırmızı, sarı veya yeşil yapabilmek mümkün. Bunun için Chrome tarayıcı kullanıyor olmanız ve Chrome'a Color My Facebook eklentisini kurmanız gerekiyor. Bu sayede Facebook'u çok daha farklı renklerle kullanabiliyorsunuz. Ancak unutulmamalı ki bu tamamen Chrome'un tarayıcı çapında yaptığı bir değişiklik ve bu eklentinin olmadığı bir Chrome kullandığınızda (örneğin farklı bir bilgisayar ve telefonda) yine Facebook'u mavi görmeye devam edeceksiniz (Radikal)

Posta
 

-Gizem-

Daimi Üye
Katılım
3 Mayıs 2012
Mesajlar
995
Tepki
561
Puan
93
Konum
Ankara
Hımm dikkat edelim. Rengi güzel aslında ama değiştirebilmek de güzelmiş :)

Teşekkürler balım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst