Kirazlı Tart
(8 Kişilik)
Tart Hamuru İçin Malzemeler
500 gr tereyağı
225 gr pudra şekeri
4 adet yumurta
100 gr tozbadem
800 gr un
Yarım çay kaşığı vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
Tart Hamurunun Hazırlanması
Tüm hamur malzemelerini mikser kabının içerisinde bir araya getirin ve hamur yoğurma aparatı ile yoğurun. Yoğurma işleminin ardından hamuru 3 saat buzdolabında dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru, 1 cm kalınlığında yuvarlak bir şekilde açın.
Açtığınız hamuru, 33 cm çapında yuvarlak bir şekilde kesin ve geri kalan parçaları tartın üzerinde kullanmak üzere kenarda bekletin.
33 cm çapındaki yuvarlak tart kalıbının içerisine hamurunuzun kenarlarını dıştan içe doğru kaldıracak şekilde yerleştirin.
Tartın Tamamlanması için Malzemeler
1 kg taze kiraz
450 gr şeker
200 ml su
Yarım limonun suyu
100 gr badem tozu
Tartın Tamamlanması
Fırınınızı 160 derecede ısıtın.
Bir tencerenin içerisinde kiraz, şeker, su, limon suyunu bir araya getirin ve 15 dakika kadar kaynatın, reçel kıvamını alınca tencereyi kenara alıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra badem tozunu içerisine ilave edip karıştırın.
Tart hamurunuzun içerisine bu karışımı döküp, bir kaşık ile yayın.
Kenarda beklettiğiniz şerit parçalarını tartınızın üzerine bir alttan, bir üstten gelecek şekilde yani sepet örgüsü gibi yerleştirin.
Tartınızın üzerindeki şeritleri yumurta sarısı ile yağlayın.
Önceden ısıttığınız fırınınızda tartınızı 30 dakika kadar pişirin.
Pişirdiğiniz tartınız biraz soğuduktan sonra dilerseniz 1 top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.