Kına Gecesi Konsept Yapmanın İncelikleri!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.652
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
1.jpg


Kına gecesi Organizasyonu Yapmanın İncelikleri
Kına gecesinin yapılacağı mekan seçimi oldukça önemlidir. Bu seçimlerde en büyük pay nasıl bir kına istendiğinin bilinmesidir.

Hüznün ve mutluluğun bir arada yaşandığı kına geceleri bir düğün öncesinin olmazsa olmaz eğlencelerindendir. Her ne kadar günümüzde bekârlığa veda adı altında partilerle kutlansa da geleneksel olan ve eğlenceli olduğu kadar da anlamlı olan bir yapıdadır. Düğünden bir gece önce, genel olarak kız evinde yapılan kına geceleri, her ne kadar bitti dense de varlığını hala sürdürmektedir. Her yörede kına geceleri adetleri farklılık göstermektedir. Bu yüzden kına gecesi organizasyonu yapmanın incelikleri oldukça önem taşıyan bir konu olmuştur.

2.jpg


Mekan Seçiminin Önemikına gecesi kıyafeti

Kına gecesinin yapılacağı mekan seçimi oldukça önemlidir. Bu seçimlerde en büyük pay nasıl bir kına istendiğinin bilinmesidir. Örneğin, Osmanlı tarzı bir kına gecesi isteniyorsa, bunun için seçilen yerin buna uygun olan tarihi bir mekan olması gerekir. Eğer eğlence ağırlıklı ve modern tarzda bir kına isteniyorsa, seçilen yer de modern bir mekan olmalı, hatta bir tekne bile olabilir. Özellikle dikkat edilmesi gereken detay ise yazın açık havada gerçekleşecek bir kına gecesi yapılıyor ise, havanın yağışlı olması ihtimalinin de göz önünde bulundurulup, kapalı salonu olan bir mekan seçme gereksinimidir.

3.jpg

Süslemenin Önemi Kına gecesi

Dekorasyon genel konseptle alakalı hazırlanmalıdır. Mumlar, kristaller, çiçekler ve kırmızılarla hazırlanmış bir kına gecesi Osmanlı konsepti için oldukça şık detaylar sağlayabilir. Son zamanlarda renklerde sınır tanınmamaktadır. Özellikle morlar, fuşyalar ayrı ayrı ya da birlikte çok kullanılmakta. Bu canlı renkler altın rengiyle bir arada oldukça uyumlu olmaktadır.
Mekânın en başköşesine gelinin karşılama alanı olarak şık bir yer hazırlanabilir. Bu alan; kavrama uygun koltuklar, sehpalar ve şamdanlarla süslenebilir.
Misafir masaları konsepte uygun çiçekler, örtüler, şamdanlar, meyveler, yemişlerle dekore edilebilir.
Gelinin isminin de bulunduğu ‘’ Kına Gecesi Hatırası’’ yazılı ve gelinin davetlilerle fotoğraf çektirebildiği bir yer olabilir.

4.jpg


İkram Seçeneklerikına gecesi ikramları

Kına gecelerinde genellikle açık büfe, kokteyl tarzı ikramlar tercih edilmekte. Davetlilere zeytinyağlılar, salatalar, ara sıcaklar ve ana yemekler olarak ikramlarda bulunulabilir. Kına gecelerinde misafirlere lokum ve şerbet ikramları da yapılabilir. Kuruyemişler özel keseler ile davetlilere verilebilir ya da bunun için ayrı bir köşe oluşturulabilir.

5.jpg
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.652
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Hahhaha bacanak neydi ben daha aile ilişkilerini bilmeyen bi hanım kızım sen baldır but diyorsun :haha:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst