Kiminle Evlenmek İstiyoruz Sizce Bayanlar?

elif20

Daimi Üye
Katılım
31 Temmuz 2011
Mesajlar
3.744
Tepki
5.422
Puan
113
Yaş
33
Konum
Mersin
fft150_mf1268605.jpeg


Günümüzde, her ne kadar yanlış olsa da, çöpçatanlık siteleri aracılığı ile evlenmeye çalışan kişilerin sayısı, gün geçtikçe artıyor. Aynı durum, televizyonlarda yayınlanan evlilik programları için de geçerli elbette. Ve bu programlara katılan; bu sitelerde kendisine bir eş adayı arayan kişiler ile yapılan anketlerde çıkan sonuçlar ilginç; ancak bazı sonuçlar da, oldukça mantıklı. Şöyle ki, kiminle evlenmek istediği gibi genel bir ankete katılan bayanlara, evlilik, ve evlenmek istediği kişiler ile ilgili bir takım sorular yöneltildi. Bakalım verilen cevaplar ne doğrultuda…
100 kadından 83′üne göre, evlilikten kendilerini vazgeçirebilecek en önemli şey, erkeğin cimri ya da başka bir deyişle pinti olması. Bayanlar bu konuda haklı oldukları kadar, haksız da olabilirler: maddi durumu iyi olmayan bir aile reisi, evinin geçimini düşünmek açısından bir miktar sıkı elli olmak durumundadır. Ancak, maddi durumu çok iyi olan bir aile reisini düşünecek olursak; ve 5 lirayı 10 lirayı hesapladığını görürsek, bu durum da biraz yanlışlık ifade edecektir.
100 kadından 86’sı, evleneceği kişinin arkadaşları ile anlaşıp anlaşmamasının çok da önemli olmadığını söyledi. Burada da biraz durmamız gerektiğini düşünüyorum. Evleneceğiniz kişinin arkadaşları ile anlaşamayan bayanlar, mutlaka ki o arkadaşta bir şeyler görmüşlerdir. Ancak siz anlaşamasanız da, eşiniz ilerleyen günlerde, siz evlendikten sonra da o arkadaşları ile görüşecek, sevmediğinizi söylediğinizde ise, belki de sizinle tartışacaktır. Böyle bir durumu kabul edebilir misiniz?
Çok düşük bir oran olan %2 ile çıkan sonuç ise şu doğrultuda: kadının geliri, erkeğin gelirinden fazla olsa da, bu, evlilik kararını etkilemez. Kişisel görüşümü yazmam gerekirse, etkilememelidir de. Ancak: erkek bunu ilerleyen zamanlarda kompleks haline getirecekse, o halde, bu konuyu da biraz düşünmekte fayda vardır.
100 kadından 89′u, bir erkek ile evlenmek için, ilk olarak, kendilerini olduğu gibi kabul eden bir erkek bulmaları gerektiğini söylüyor. Anket sonucu oldukça mantıklı; ve kurala doğru geliyor. Bir erkeğin sizi değiştirmeye çalışması, zamanla, sizin sevmiş olduğu kişiliğinizin de değişmesi anlamını taşıyacaktır; ki böyle bir durumda da evliliğinizin çatırdama noktasına gelmesi olasıdır.
100 kadından sadece 9′u, eş adayının kendisine aşık olmasının gerekli olduğunu düşünmekte. Aşkın geçici, sevginin ise kalıcı olduğunu düşünecek olursak, bu anket sonucu da kulağa doğru gelmektedir. Ancak burada da ilginç olan şu: bir çöpçatanlık sitesinde; ya da evlilik programında, kişi, gördüğü kişiyi nasıl bir anda sevebilir? İlk görüşte sevgiyi daha önce duymadık; ilk görüşte aşk vardır. O halde şu sonucu çıkartabiliriz: sevgiye ve aşka dayalı olmayacaksa, evlilik, tamamen mantık evliliği olacak demektir. Peki biraz da duygusallık olsa fena mı olur? Yoksa sonradan bu duygusallık oluşur mu? Ne dersiniz?
Peki her kadının aklında olan bu evlilik, internet sitelerine kadar düştü ise eğer, insanlar neden evlenmek istiyor? Bunu hiç merak ettiniz mi? Oysa ki, günümüzde kadınların da kültür seviyeleri oldukça yüksektir; ve maddi durum olarak da sıkıntı yaşamamaktadırlar; çünkü genelde artık bayanlar da çalışmaktadır. Bayanların evlenmek istemelerindeki önem sıralaması ise şu şekilde: 100 kadından 72’si, sevdiği kişi ile, bir ömrü paylaşmak; ve aradaki mesafeleri kaldırmak için evlenmek istiyor. 23′ü yalnız yaşamaktan korktuğu için evlenmek istiyor; bir erkek nefesinden cesaret alıyor. Ve sadece 5′i ise çocuk sahibi olmak için evlenmek istediğini belirtiyor.
Öyle ya da böyle, evliliklerle bir aile kurumu kuruluyor. Bu aile kurumunda ortaya ilk olarak çocuklar çıkıyor. Bu nedenle, çocuklarımızın bizim geleceğimiz olduğunu unutmadan, sağlıklı bir psikoloji ile gelişmesi gereken çocukların, mutlu evlilikler ile oluşan sağlıklı ailelerden geçtiğini sürekli aklımızda tutmalıyız.
 

YORGUN

Daimi Üye
Katılım
7 Nisan 2013
Mesajlar
327
Tepki
309
Puan
63
Konum
İBListanbul ..
bekar geçirdiğim günlerin;ne kadar boş ve amaçsız olduğunu,çocuğum olunca anladım .. :bebecik seni seviyorum Muhammed Ali'm,iyi ki varsın :ninni:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst