Kılıç Balığı Şiş

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
k%C4%B1l%C4%B1%C3%A7%20%C5%9Fi%C5%9F.jpg


KILIÇ BALIĞI ŞİŞ

Malzemeler:

• 1 kg kılıç balığı filetosu
• Yarım çay kaşığı toz karabiber
• Yarım çorba kaşığı domates salçası
• Yarım su bardağı zeytinyağı
• Yarım tatlı kaşığı tuz
• Yarım rendelenmiş kuru soğan
• 1 çorba kaşığı limon suyu
• 1 dilimlenmiş limon
• 1 diş sarımsak, dövülmüş
• 15 defne yaprağı, küçük boy
• 2.5 çarliston biberi
• 2.5 defne yaprağı
• 2 domates

Yapılışı:

Balık filetosunu yaklaşık üçer santimlik küpler halinde düzgünce doğrayın. Domatesleri dilimleyip çekirdeklerini ayıklayın. Çarliston biberi dilimleyin. Balıkları bir kap içine yerleştirin. Marinat malzemesini balıkların üzerine koyup elle karıştırıp, 20 dakika kadar bekletin. ****l şişlere kişi başına dört parça balık, aralarına da birer defne yaprağı, domates dilimi, çarliston biber ve limon dilimi dizin. Şişlere geçirme işlemi bitince, marinat malzemesinin kalanını da üzerine dökerek 5 dakika kadar bekletin. Izgara hazır olduğunda şişleri pişirmeye başlayın. Pişerken, kuru olmasın diye, bu karışımdan fırça ile balıkların üzerine sürebilirsiniz. Pişen balıkları 1/2 limon, yeşil salata ve haşlanmış patatesle birlikte sunabilirsiniz.
ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst