Kılcal damar ve varislerin lazer ile tedavisi

nerissa

Daimi Üye
Katılım
25 Kasım 2008
Mesajlar
512
Tepki
326
Puan
63
Yaş
39
Konum
istanbul
Bacak bölgesindeki varisler ve kılcal damar çatlamaları da lazer ile kolayca tedavi edilebilmektedir.Ayrıca doğumsal veya sonradanoluşmuş değişik tipteki damarsal lezyonlar(hemangiom, porto şarabı lekesi,yüz bölgesindeki telengektaziler vb.) için Amerika'dan FDA onayı alınmış etkinliği kanıtlanmış Long Pulse ND YAG lazer (HP SYNCHRO PLATFORM)ile başarıyla tedavi mümkün olmaktadır. Lazerle kılcal damar ve varis tedavisi

Son yıllarda lazer tedavileri çok büyük aşama kaydetmiştir. Günümüzde lazerler pek çok alanda güvenle kullanılmaktadır. Bu heyecan verici gelişmeler özellikle bacak varislerinin mavi ve kırmızı renkte olanlarında, yüzde ve vücudun herhangi bir yerindeki damar genişlemelerinin lazerle tedavisini olanaklı kılmıştır.

Lazerle tedaviler gittikçe popüler olmaktadır. Çünkü yan etkileri çok azdır ve tedaviden hemen sonra günlük aktivitelerinize dönmeniz mümkündür.

Kimler lazerle tedaviden faydalanabilir?
Kadın , erkek ve hatta çocuklarda lazerle tedavi mümkündür. Hem koyu tenli ve hem açık tenli kişilere lazer tedavisi yapılabilir. Tıbbi olarak uygun olup olmadığı uzman doktorlarca değerlendirildiği için en sağlıklı şekilde yapılır. Kanama bozukluğu, epilepsi hastaları, kalp pili taşıyan hastalar ve gebelere uygulama yapılmaz.

Lazerle tedavi ne sıklıkla yapılmaktadır?
Genellikle bir veya iki seans yeterlidir.2 seans arası ortalama 3-4haftadır. Bununla beraber tedavi sayısı damarların sayısı, rengi ve büyüklüğüne göre değişebilir.

Lazerle tedavi ne kadar zaman alır?
Tedavi uygulama süresi 15 dk ile 45 dk arasında değişir.
Yan etkiler nelerdir ve tedavi sonrasında normal hayata geri dönülebilir mi?
Bu tedavinin en güzel tarafı günlük aktivitelerinize hemen dönebilmenizdir. Ağrı şikayeti çok azdır.
Yapılan alanlarda hafif kabarma ve kızarıklık görülebilir. Ancak bu şikayetler birkaç günde geriler. Uygulama sonrası güneşlenmemek gereklidir. İşlem genelde güneşin çok yoğun olduğu yaz aylarında yapılmaz ancak çok uygulamak gerekirse güneş koruyucu kremle bölge korunmalıdır.

Lazerle hangi tip damarlar tedavi edilebilir?
Lazer tedavisi bacak damarlarında özellikle ince kılcal damar tipindeki mavi ve kırmızı renkli damarlarda başarıyla uygulanır. Ayrıca yüzde yanak ve burun kenarındaki damar çatlamalarında ve gövdedeki kırmızı renkli benlerde de kullanılabilir.Doğumsal damarsal kırmzıı lekeler, hemangiomlar, yüzde damar çatlamalarına bağlı oluşan kızarıklıklar birkaç seansta güvenli bir şekilde tedavi edilebilir.
Bacak varis ve kılcal damarlarının nedenleri Bacak bölgesinde ortaya çıkan varis ve genişlemiş kılcal damarlar, toplardamarların yetersiz çalışmasının
(venyetmezliği) derideki belirtisidir. Hafif ven yetmezliği rahatsız edicidir ve kozmetik olarak kötü görünüme sebep olur. Ağır ven yetmezlikleri ise bacak hatta yaşam kaybına bile sebep olabilir.
 

virginiawoolf

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2013
Mesajlar
5
Tepki
10
Puan
3
Konum
istanbul
Lazer ve radyo frekans gibi teknikler genellikle fantazi. Varis tedavisi için skleroterapi ya da ameliyat gerekiyor. Bende de vardı sorun o sebeple biliyorum. Ameliyat, iğne vs. sizi korkutmasın. Varisin tipine göre tedavi şekli seçiliyor. Piyasada bu şekilde birçok yanlış bilgi var. Eğer sorularınız olursa danışabilirsiniz hanımlar:orgu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst