Kıbrıs - Maraş Bölgesi yıllar sonra İLK KEZ görüntülendi

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Fotoğraflar, Türk ordusu adada ilerlerken terk edilmiş ve harap olmuş Kıbrıslı Rumlara ait apartman dairelerine ait. Görüntülerde kırık mutfak eşyaları, boş dolaplar, toz yığını içinde kıyafetler, bozulmuş beyaz eşyalar, duvarlarda ve tavanlarda küf izleri var.

25.jpg

38.jpg

34.jpg

30.jpg

27.jpg



Ek bilgi: Maraş, Kıbrıs Harekâtı öncesi Gazimağusa şehrinin önde gelen turistik bölgesiydi. Yapılan anlaşmalar sonrası yerleşim ve iskana kapatılmıştır. 1974 öncesi Akdeniz’in en ünlü tatil merkezlerinden biri olan Maraş (Rumca Varosia), şu sıralar Birleşmiş Milletler kontrolü altındadır. İçerisinde BM’ye ait bir adet bina bulunmaktadır. Yaklaşık 400 metre ilerisinde ise altı apartman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne orduevi yapılması için tahsis edilmiştir.

*Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile orduevi yanında bulunan kız öğrenci yurdunda kalan öğrenciler dışında içeriye giriş kesinlikle yasaktır. Hayalet şehri görmek isteyen yabancı turistler Maraş İkon Kilisesi’nden öteye gidememektedirler.

*Annan Planı’na göre kapalı Maraş, Kıbrıs Rum kesimine bırakılacaktı. Ancak yapılan refarandumun Rumlar tarafından reddedilmesi sonucu bu bölgede sorun devam etmektedir.

Alıntıdır!

 
G

guzelcem

Misafir
emeğine yüreğine ellerine ağzına sağlık verdiğin bilgiler için ayrıca çok teşekkürler canısı:)
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Rica ederim canım. İlgin ve yorumun için ben teşekkür ederim :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst