Khechi'den Fıkralar

KheChi

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
689
Tepki
1.030
Puan
93
Konum
KartoffeLLand/München
Bizim Temel karakolda başkomiserdir. Bir gün bir kadın gelir:
- Komiser bey komiser bey! Kocama tavuklu bezelye yapacaktım ... Ben onu haşlayana kadar kocamı markete bezelye almaya gönderdim. Gidiş o gidiş gelmedi... Ben ne yapacağım?
Komiser Temel kadına hiç bakmadan:
- En eyisi siz o tavuğu kizartma yapin.
 
OP
KheChi

KheChi

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
689
Tepki
1.030
Puan
93
Konum
KartoffeLLand/München
Maymun

Nasa uzay üssünde yeni bir deneme yapılıyormuş. Gönüllü başvuranlar arasından Temel, astronot adayı olarak seçilmiş. Ön elemede oldukça sıkı testleri geçen Temel; 3 aylik ikinci bir eğitim ile iyi bir astronot olabilmiş. Beklenen an gelmiş ve Temel bir maymunla birlikte uzay mekiğine binerek havalanmış. Atmosfer aşıldıktan sonra Temel'in ilk işi; kendisine sıkı sıkıya söylenildiği gibi zarfları açıp maymunun ve kendisinin görev kartlarını okumak olmuş. Maymunun görevleri: "Yerküre ile bağlantıyı sürekli kontrol altında tutmak; her 2 saatte bir yörüngedeki sapmaları ayarlamak; füze içindeki hava basıncı, ısı, iletkenlik değerlerini aşağıya bildirmek; yakıt harcamasını ve motorların sırasını belirlemek..." diye devam ederken; okumaktan sıkılan Temel, kendi görev kartını açmış : "Maymunu iyi besle!"




Aday

Temel seçimde aday olmuş. Büyük kalabalığa konuşma yapacak, hazırlanmış kürsüye çıkmış, cebinde kağıdı aramış bulamamış.
-Sevgilu hemşehrilerum, puraya celurken neler söyleyeceğumu pir Allah pir de pen bilurdum. Şimdi ise sadece Allah piliy, konuşmamiz pitmiştur.



At OLayi

Temel ile Dursun tatile giderler. Bir otele yerleşip at alırlar ve gezerler. Akşam atlarını bağladıklarında Temel Dursun'a::
-Ha Dursun ben kendi atımın kuyruğunu keseyrum ki yarın bindiğimizde atları karıstırmayalım.
Dursun da tamam dedikten sonra atın kuyruğunu keser. Bunu goren bir adam ne icindir bilinmez diğer atın da kuyruğunu keser. Derken sabah atlara binmek icin geldiklerinde iki atın da kuyrugunun kesik oldugunu görünce biraz kızarlar. Ama bu günlük idare edelim diyerek rasgele binerler. Akşam otele gelip atlarını bağlarken bu sefer Dursun Temel'e söyle der:
-Ula Temel ben kendi atımın sağ kulağını keseyrum. Ve keser... Diğer adam öbür atın da kulağını keser. Sabah yine kalkıp atları görünce kızarlar yine idare edelim deyip tekrar gezerler. Akşam geldiklerinde Temel atının sol kulağını da keser. Diğer adam da boş durmaz o da keser. Sabah bunu gören kafadarlar çok kızarlar. Temel sinirli sinirli:
-Ha Dursun bu böyle olmayacak sen siyah ata bin ben beyaz ata...

 
OP
KheChi

KheChi

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
689
Tepki
1.030
Puan
93
Konum
KartoffeLLand/München
Atalarımız

Temel bilim adamı iken bir arkeoloji araştırmaları konferansına davet edilir.Amerikalılar anlatmaya başlar : -Biz ülkemizde yaptığımız kazılarda 25 metre aşağı indik ve telefon kabloları bulduk.Öyleyse bizim atalarımız asırlar önce telefon kullanmışlardır. Sıra Türkiyeye gelir ve Temel başlar anlatmaya: -Biz ülkemizde yaptığımız kazılarda 50 metre aşağı indik ama birşey bulamadık.Öyleyse atalarımız telsiz telefon kullanmışlardır.


Ateş

Temel bir gün rahatsızlığı nedeniyle doktora gitmiş. Şikayetlerini anlattıktan sorar doktor sorar:
- Ateşin var mı?
Temel şaşkın şakın:
- Kusura pakmayacasun toktor pey, sikara içmiyurum, der.


Ağır Yük

Temel kaynanası ile birlikte İstanbul'a giderken bindikleri gemi yolda fırtınaya tutulmuş ve batmak üzere imiş. Kaptan anons yaparak yolcuların ağır eşyalarını denize atmalarını istenmiş. Temel'in kaynanasını suya attığını gören kaptan sormuş: -Kadını niye denize attın? Temel: -Penum en ağır yüküm oydi. Diye cevap vermiş.

 
OP
KheChi

KheChi

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
689
Tepki
1.030
Puan
93
Konum
KartoffeLLand/München
Aynı Yaştadur!!!

Temel, dizinden rahatsızdır.Doktora gider. Doktor: - Rahatsızlığın nedir? diye sorar. - Tizum ağruyi. - Amca, yaşlılıktandır. - Madem oyle, ebir dizum ta ayni yaştadur. o niye ağırmayi?


Ayı Kadar

Vaktiyle Temel, Trabzon'dan İstanbul'a göç etmek zorunda kalır. Geçimini el arabasıyla sattağı meyvelerle kazanmaktadır. Temel, sevecenliği ve sıcaklığı ile kısa sürede geniş bir müşteri çerçevesi edinir. Öyleki; ondan birşey almak isteyenler dahi Karadeniz şivesiyle konuşur olur. Temel'i lafta mat etmeye uğraşırlarmış. Bir gün mahalenin delikanlılarından biri armut almaya gelir. - İyisünden iki kilo tartarmisun. Temel poşeti uzatırken: - Armudun iyisini veriyrum sağa, pilmem anlatabiliyrum mi? Delikanlı: - Temel abi hep pize satayisun ama kendun yemeysun al şurdan bir armut der. İştahlanan Temel poşetteki en gürbüz armutlardan birini seçmersi üzerine delikanlı : - Bana deyusun ama kendun de yeyusun armudun iyisuni. Temel sakince armudu ağzından çeker: - Ha ayu kadar aklım yok mi sanaysun da? der.


Anlaşılır mı?

Temel Londra'da otelin birinin odasında kara kara düşünüyor.' ula' diyor - Pen aşağudan içki isteriçen Laz olduğum anlaşılır mi acaba? Geçiyor aynanın karşısına ve prova yapıyor.... - Pahaa pi fiski,,,,,yoh pöyle anlaşilur - Pahaa pi raki......'yo pöyle de anlaşilur' - Pahaa pi pira... Ha... şimdu oldi pöyle eyidur anlaşulmaz...... Ve aşağıya iniyor Masaya dirseklerini dayıyor ve sesleniyor. -Parmen paha pi pira Barmen Temeli biraz süzdükten sonra soruyor: - Birader sen Laz mısın? Temel: - Uuuy nasıl anladun da? - Çünkü burası resepsiyon, bar karşıda.

 
OP
KheChi

KheChi

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
689
Tepki
1.030
Puan
93
Konum
KartoffeLLand/München
Bu Kadar Kalabalıkta


Temel nefes nefese Haydarpaşa'da tren garına gelmiş. Bilet satan memur gazete okumaktaymış. Parayı ona uzatmış.
- Postanciya pi pilet, demiş.
Gişe memuru başını kaldırmdan:
- Sıraya gir, demiş.
Temel sağına soluna bakmış, kendinden başkası yok. bir daha parayı uzatmış:
- Hemşerum, Postanciya pi pilet, demiş.
- Sıraya gir!
Temel darlanmış, kafasını gişeden içeri sokarak bağımış.
-- Hemşerum, Postanciya pi pilet daa!...
Memur yine başını kaldırmadan:
- Sıraya gir, der demez, Temel yumruğu patlatmış.
Memeur neye uğradığını şaşırmış:
- Ne vuruyorsun kardeşim? Demiş.
Temel:
- Ben mi? Demiş ve ilave etmiş.
- Ha pu kadar kalabalikta, penum vurduğimi nereden çikarayisun?



Basamak


Temel ayağını kırmış onbeş metrelik merdivenden düştüğünü söylüyormuş: -Yine iyi kurtulmuşum. -Nasil oldi? -Piruncu pasamaktaydum, ayağum kaydi.




Burda Adammi Varidi!!

Temel kahvahaneye girerken arkadaşları şaka olsun diye selamını almamaya karar verir. Bu sırda Temel içeri girer. -Selamunaleykum Kimseden sess yoktur. Temel sinirlenerek başlar üstündekileri çıkarmaya, sıra pantolonuna gelince, arkadaşları şaşkın bir şekilde: -Ula tur nayapayisun? Temel gayet ciddi bir şekilde -Allah Allah, purda adami varidi?

 
OP
KheChi

KheChi

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
689
Tepki
1.030
Puan
93
Konum
KartoffeLLand/München
Biz Daha Cok Attık

Hoca sınıfta deney yapmaktaydı. İki kap almış birinde normal musluk suyu, birinde bol tuz katılmış su. Hoca'nın elindeki iki yumurtayı iki kaba da bırakır. Tatlı suya konan yumurta batıyor. Tuzlu sudaki batmıyor. Temel bu sırada kendi dünyasında dalmış gitmiş, hocayı dinlemiyor, kah yanındaki arkadaşlarına laf atıyor, kah elindeki kağıda bir şeyler karalıyordu. Hoca bir iki kez ikaz etti ise Temel oralıklı olmaz. Bakdı olacak gibi değil Temel'i sözlüye kaldırır. - Temel söyle bakalım oğlum, bu yumurtaların biri batıyor diğeri batmıyor niçin? Dersi dinlememiş olan :Temel: - Padan tavuk yumurtasıdır, tavuk yüzme bilmediği için padayi, yaüzen ördek yumurtasidur, ördek yüzme pildiğu için yüzeyi.



Bozuk Kamyon

Temel üç beş kuruş birikmiş parasıyla bir kamyon alıp çalıştırmaya niyetlenmiş. Kamyon fabrikasına gidip bir kamyon almış. Şöforlüğü de olmadığından yanındaki şöfor arkadaşı ile beraber Trabzon'a doğru yola çıkarlar. Birkaç saat gittikten sonra kamyon bir kütürdü çıkartarak durur. Temel sorar: -Hapu kamyona ne olti? Şöfor cevap verir: -Vites koli kırıldi. Temel hemen sinirlenerek; -Pelliyti, yola çıktuğumuztan Peri viteslan oynayi turıysun. Der.




Almanya Yolunda

Bir gün Temel ve Dursun bakmışlar Türkiye'de iş yok Almanya'ya gitmeye karar vermişler ama ceplerinde para yok... O zamanlarda Almanya'ya hayvanlar bedava gidiyolarmış, bunlarda neleri varsa satıyolar ve bir inek kostümü alıyolar. Temel öne Dursun'da arkaya geçiyor ve gümrüğe gidiyolar gümrükteki memur bunları bir test edeyim diyor ve ineğin önüne bi tomar saman getiriyor
-Sen gerçek ineksen bu samanları yersin diyor. Temel mecburen yiyor ondan sonra memur bir kova su getiriyor
-Eger sen gerçek ineksen bunu içersin diyor ve Temel içiyor.. Memur bu sefer bi tomar taze ot getiriyo ve ineğin önüne koyuyor Temel mecburen yiyor... Artık Temel şişiyor ve bir lokma bir şey yiyemez hale geliyor. Ama bu sırada Temel başlıyor gülmeye. Dursun merak ediyor. Soruyor
-Ula Temel neden gülirsen. Temel de cevap verir
-Memur bizim gerçek inek olup olmadığımızı anlamak için bir tane öküz getiriyor...

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst