Çikolatalı Kestaneli Pasta
Keki İçin:
5 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
5 Çorba K. Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Yarım Çay B. Su
Kreması İçin:
2,5 Su B. Süt
1 Su B. Toz Şeker
3 Çorba K. Un
1 Çorba K. Nişasta
1 Çorba K. Kakao
Şantisi İçin:
2 Poşet Toz Şanti
1,5 Su B. Süt
Üzeri İçin:
1 Kase Kestane Şekeri
14 Adet İkramlık Çikolata
Hazırlanışı
Bir kabın içine yumurtaları kırıyoruz. Toz şekeri de ekleyip çırpıcıyla karıştırıyoruz. Yüksek ayarda köpürene kadar karıştırdıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz.
Karışıma suyu da ekledikten sonra tekrar çırpıyoruz. Hamurun kıvamı yumuşak olmalı. Hazır olunca yağlanmış pasta kalıbına döküyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
Kreması için; bir tencerenin içine sütü, şekeri, unu, nişastayı ve kakaoyu koyup karıştırıyoruz. Fırından çıkardığımız keki ikiye bölüyoruz ve alt katını kalıbımızın içine yerleştiriyoruz.
Üzerine hazırladığımız kakaolu kremayı koydutan sonra krokan döküyoruz. Daha sonra kekin diğer kısmını ters olarak koyup soğumasını bekliyoruz. Pastamız soğuduktan sonra üzerini ve etrafını krem şantiyle kaplıyoruz.
Kestane şekerlerimizi dizip benmari usülü eritilmiş çikolatayı da üzerine döküyoruz. İsteğe göre pastamızın üstüne çekilmiş antep fıstığı ve şekerleme koyarak da süsleyebiliriz.
OktayUsta
Kestaneli Kubbe
Hamuru için:
200 gr. un
70 gr. Pudra Şekeri
110 gr. Tereyağı
1 Adet Yumurta Sarısı
Bir tutam vanilya
İç malzemesi için:
850 gr. Kestane Ezmesi
80 gr. Sütlü çikolata
100 gr. Bitter Çikolata
100 gr. Likit Krema
Üzerine:
6 Adet Kiraz Şekeri
1 çay kaşığı Toz Yeşil Fıstık
Hamur için unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tereyağını, pudraşekerini, yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamuru küçük tart kalıplarının içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 18 dakika pişirin. Tart hamurunun yumuşamaması için sütlü çikolatayı benmari usulü eritip hamurun üzerine sürün. Kestane ezmesini tart hamurunun üzerine yayın ve kubbe şekline getirin. Likit kremayı kaynatın, bitter çikolatayı ilave edip blendırda 3 dakika karıştırın. Hazırladığınız bu sosu kestane ezmesinin üzerine dökün. Üzerini kiraz şekeri ve toz yeşil fıstıkla süsleyip servise sunun.[/
Kestaneli Marshall
Hamuru için:
10 Adet Yumurta
125 gr. Toz Şeker
125 gr. Un
Yarım su bardağı Su
3 çay kaşığı Kabartma Tozu
1 Limon Kabuğu
Bir tutam vanilya
2 çay kaşığı Kakao
Kreması için:
500 gr. Süt
100 gr. Un
125 gr. Toz Şeker
1 Adet Yumurta
1 Adet Yumurta Sarısı
4 çorba kaşığı Tereyağı
Bir tutam vanilya
850 gr. Kestane Ezmesi
Sos için:
150 gr. Likit Krema
200 gr. Bitter Çikolata
50 gr. Beyaz çikolata
Kek için, yumurta, toz şeker, un, su, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğunu mikserde 5 dakika çırpın. Yağlanmış bir tepsiye hamurun yarısını dökün. Kalan yarısına kakao ilave ederek başka bir tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Kreması için, süt, un, toz şeker, bütün yumurta ve yumurta sarıları, tereyağı ve vanilyayı kaynatın. Karışımı düz bir tepsiye dökerek soğutun. Soğuyan kremayı mikserde kestane ezmesiyle birlikte 3 dakika çırpın.
Beyaz ve siyah keki ortadan ikiye bölün. Tepsiye bir kat beyaz kek koyarak üzerine hazırladığınız kremadan sürün. Onun üzerine siyah keki koyarak tekrar krema sürün. Bu işlemi kalan kekler için de tekrarlayın. Daha sonra hazırladığınız pastayı buzdolabında + 4 derecede 1 saat dinlendirin.
Sosu için kremayı kaynatıp bitter çikolatayı ilave edin. Blendırda 4 dakika çırpın. Hazırladığınız sosu pastanın üzerine dökün. + 4 derecede 10 dakika dinlendirin. Beyaz çikolatayı eriterek pastanın üzerini süsleyin
KESTANELİ SUFLE
12 Adet Yumurta Beyazı
220 gr. Esmer Şeker
110 gr. Bitter Çikolata
40 gr. Un
1 Adet Vanilya Çubuğu
300 gr. Kırık Kestane Şekeri
110 gr. Likit Krema
1 Çorba Kaşığı Kakao
8 Adet Yumurta Sarısı
50 gr. Toz Şeker
Güveç kapları tereyağı ile yağlayıp toz şeker serpiştirin. Yumurta beyazlarını ve esmer şekeri kabarana kadar mikserde çırpın. Kabardıktan sonra mikseri yavaş devire alın. 40 derecede benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ilave edin. Bir kaba koyduğumuz unun içine vanilya çubuğunun içini kazıyın ve kakao ekleyin. Ayrı bir kapta çırptığınız yumurta sarısını ve toz şekeri ilave edin. Güveç kapların içine kestaneleri yerleştirin ve hazırlamış olduğunuz iki karışımı birleştirip kestanelerin üzerine dökün ve 240 derecede 14 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine likit krema döküp kestane şekeriyle süsleyin.
KESTANELİ DOME
1 Adet Hazır Pandispanya
200 gr. Süt
1 Yumurta
50 gr. Un
Bir tutam vanilya
50 gr. Tereyağı
70 gr. Toz Şanti
¾ çay bardağı Su
¼ çay bardağı Süt
30 gr. Pralin
50 gr. Bitter Çikolata
150 gr. Tatlandırılmış Kestane Püresi
70 gr. Çikolata Jöle
20 gr. Likit Krema
30 gr. Kestane Şekeri
Süt, yumurta, un, vanilya ve tereyağını kaynatarak pişirin ve soğutun. Hazır pandispanyayı 3’ e bölün ve oval bir kabın içine bir parçasını koyun. Bir kat hazırladığınız kremadan bir kat da kestane püresinden sürün. Üzerine bir kat da, mikserde hazırladığınız toz şanti, su, pralin, süt ve çikolata karışımını ilave edin. Pandispanyanın ikinci parçasını üzerine koyarak daha önce yaptığınız işlemleri tekrarlayın. Pandispanyanın kalan parçasıyla üzerini kapatıp + 4 derecede 6 saat bekletin. Kalan şantili karışımla dışını kaplayıp çikolatalı jöle dökün. Üzerini likit krema ve kestane şekeriyle süsleyerek servise sunun
KESTANELİ BEYAZ ÇİKOLATALI CHEESE CAKE
Hamuru için:
1 paket pötibör bisküvi
3 çorba kaşığı Tereyağı
2 çorba kaşığı Toz Şeker
Bir çay kaşığı tarçın
Kreması için:
100 gr. Beyaz Çikolata
Yarım çay bardağı Toz Şeker
120 gr. Likit Krema
100 gr. Şuruplu Kestane Şekeri
Bir tutam vanilya
200 gr. Labne Peyniri
2 Çay kaşığı Toz Jöle
Üzeri için:
70 gr. Fildişi Beyaz Çikolata
Bir tutam tarçın
Bisküvileri ufalayın. Tereyağı, toz şeker ve tarçınla karıştırıp kenarları çıkan oval bir pasta kalıbının altına yayın. Kreması için likit krema, labne peynir ve toz şekeri mikserde 3 dakika çırpın. Ayrı bir kapta sıcak suyla eritilen toz jöleyi karışıma ilave edin. Benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatayı ve vanilyayla toz şekeri ekleyin. Hazırladığınız kremanın yarısını çemberin üzerine yayın. Şuruplu kestane şekerlerini dizip kalan kremayı üzerine dökün. Palet bıçağıyla düzeltip -15 derecede 3 saat bekletin. Beyaz çikolatayı yemek kaşığının ucuyla kazıyıp pastanın üzerine şekillendirin. Üzerine tarçın serpiştirip servise sunun.
Kestaneli Profiterol
500 gr. Süt
2 çorba kaşığı Nişasta
1 çorba kaşığı Kakao
2 Adet Yumurta
100 gr. Toz Şeker
80 gr. Bitter Çikolata
1 çay bardağı Pralin
100 gr. Kırık Kestane Şekeri
Yarım çay bardağı Likit Krema
Üzeri için:
6 Adet Kiraz Şekerlemesi
2 çay kaşığı Toz Yeşil Fıstık
18 Adet Bütün Kestane Şekeri
Süt, nişasta, kakao, yumurta ve toz şekeri karıştırıp pişirdikten sonra bitter çikolata ve pralin ilave edin. Bir süre soğumaya bırakın. Cam kupların altına kırık kestane şekerlerini koyup üzerine hazırlamış olduğunuz karışımı dökün. Üzerini bütün kestane şekeri, kiraz şekeri ve toz fıstıkla süsleyip servise sunun
KESTANELİ SAVERAN
1 kg un
50 gram maya
¾ su bardağı esmer şeker
12 adet yumurta
1 kg Kestane Şurubu
Süslemek için:
250 gr. Kafkas Kestane Ezmesi
Un, maya, esmer şeker ve yumurtaları çırparak krep hamuru kıvamında bir karışım elde edin. Kalıpları yağlayın. Karışımı kalıpların yarısına kadar doldurup 1 saat dinlendirin. 220 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Ardından 1 saat dinlendirip kalıplardan çıkartın. Şurubu derin bir kaba alın. Keklerin şurubu iyi çekmesi için alt kısımlarını bıçakla ince bir tabaka şeklinde kesin. Kekleri şuruba batırın. Şuruptan süzgeçle alıp, servis tabağına yerleştirin. Kestane ezmesini krema torbasından geçirerek üzerine istediğiniz şekilde sıkın.
KESTANE KÖFTESİ
500 gram Kestane Ezmesi
1 su bardağı galeta unu
¾ su bardağı pudra şekeri
50 gram krema
250 gramŞuruplu Kestane Şekeri
100 gram damla çikolata
Kestane ezmesi, galeta unu, pudra şekeri ve kremayı karıştırın. Kıvamlı bir hal alana kadar yoğurun. Avucunuzda mandalina topu büyüklüğünde köfteler yuvarlayın. İşaret parmağınızla köftelerin ortasına doğru bastırın. Bu boşluğa kestane şekeri yerleştirin. Avucunuzda yuvarlayarak tekrar mandalina şekli verin. Damla çikolata ya da minik şekerlemeye bulayın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirerek servis yapın.
KESTANELİ KOKOS
Hazırlanışı:
400 gr. Hindistan Cevizi
1 çay bardağı Su
1 çay bardağı Süzme bal
110 gr. Tereyağı
380 gr. Toz Şeker
8 Adet Yumurta Beyazı
200 gr. Kırık Kestane Şekeri
Bir tutam vanilya
Bir tutam tuz
Kırık kestane şekerinin yarısını ayırın. Su, bal, tereyağı, vanilya, tuz ve şekerle birlikte kaynatarak pişirin. Hindistan cevizini ilave edip karıştırın. Biraz dinlendikten sonra yumurta beyazlarını ekleyip krema torbasıyla sıkarak yağlanmış bir tepsiye dökün. Kalan kestane şekerlerini üzerlerine dizip 220 derecede 10 dakika pişirin.
Alıntıdır...