Kestaneli Tarifler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.537
Puan
113
Konum
İstanbul
28228944.jpg


Çikolatalı Kestaneli Pasta

Keki İçin:
5 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
5 Çorba K. Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Yarım Çay B. Su
Kreması İçin:
2,5 Su B. Süt
1 Su B. Toz Şeker
3 Çorba K. Un
1 Çorba K. Nişasta
1 Çorba K. Kakao
Şantisi İçin:
2 Poşet Toz Şanti
1,5 Su B. Süt
Üzeri İçin:
1 Kase Kestane Şekeri
14 Adet İkramlık Çikolata

Hazırlanışı
Bir kabın içine yumurtaları kırıyoruz. Toz şekeri de ekleyip çırpıcıyla karıştırıyoruz. Yüksek ayarda köpürene kadar karıştırdıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz.

Karışıma suyu da ekledikten sonra tekrar çırpıyoruz. Hamurun kıvamı yumuşak olmalı. Hazır olunca yağlanmış pasta kalıbına döküyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.

Kreması için; bir tencerenin içine sütü, şekeri, unu, nişastayı ve kakaoyu koyup karıştırıyoruz. Fırından çıkardığımız keki ikiye bölüyoruz ve alt katını kalıbımızın içine yerleştiriyoruz.

Üzerine hazırladığımız kakaolu kremayı koydutan sonra krokan döküyoruz. Daha sonra kekin diğer kısmını ters olarak koyup soğumasını bekliyoruz. Pastamız soğuduktan sonra üzerini ve etrafını krem şantiyle kaplıyoruz.

Kestane şekerlerimizi dizip benmari usülü eritilmiş çikolatayı da üzerine döküyoruz. İsteğe göre pastamızın üstüne çekilmiş antep fıstığı ve şekerleme koyarak da süsleyebiliriz.
OktayUsta

kestanelkubbe.jpg


Kestaneli Kubbe

Hamuru için:

200 gr. un

70 gr. Pudra Şekeri

110 gr. Tereyağı

1 Adet Yumurta Sarısı

Bir tutam vanilya

İç malzemesi için:

850 gr. Kestane Ezmesi

80 gr. Sütlü çikolata

100 gr. Bitter Çikolata

100 gr. Likit Krema

Üzerine:

6 Adet Kiraz Şekeri

1 çay kaşığı Toz Yeşil Fıstık

Hamur için unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tereyağını, pudraşekerini, yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamuru küçük tart kalıplarının içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 18 dakika pişirin. Tart hamurunun yumuşamaması için sütlü çikolatayı benmari usulü eritip hamurun üzerine sürün. Kestane ezmesini tart hamurunun üzerine yayın ve kubbe şekline getirin. Likit kremayı kaynatın, bitter çikolatayı ilave edip blendırda 3 dakika karıştırın. Hazırladığınız bu sosu kestane ezmesinin üzerine dökün. Üzerini kiraz şekeri ve toz yeşil fıstıkla süsleyip servise sunun.[/

kestanelmarshall.jpg


Kestaneli Marshall

Hamuru için:

10 Adet Yumurta

125 gr. Toz Şeker

125 gr. Un

Yarım su bardağı Su

3 çay kaşığı Kabartma Tozu

1 Limon Kabuğu

Bir tutam vanilya

2 çay kaşığı Kakao

Kreması için:

500 gr. Süt

100 gr. Un

125 gr. Toz Şeker

1 Adet Yumurta

1 Adet Yumurta Sarısı

4 çorba kaşığı Tereyağı

Bir tutam vanilya

850 gr. Kestane Ezmesi

Sos için:

150 gr. Likit Krema

200 gr. Bitter Çikolata

50 gr. Beyaz çikolata


Kek için, yumurta, toz şeker, un, su, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğunu mikserde 5 dakika çırpın. Yağlanmış bir tepsiye hamurun yarısını dökün. Kalan yarısına kakao ilave ederek başka bir tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Kreması için, süt, un, toz şeker, bütün yumurta ve yumurta sarıları, tereyağı ve vanilyayı kaynatın. Karışımı düz bir tepsiye dökerek soğutun. Soğuyan kremayı mikserde kestane ezmesiyle birlikte 3 dakika çırpın.

Beyaz ve siyah keki ortadan ikiye bölün. Tepsiye bir kat beyaz kek koyarak üzerine hazırladığınız kremadan sürün. Onun üzerine siyah keki koyarak tekrar krema sürün. Bu işlemi kalan kekler için de tekrarlayın. Daha sonra hazırladığınız pastayı buzdolabında + 4 derecede 1 saat dinlendirin.

Sosu için kremayı kaynatıp bitter çikolatayı ilave edin. Blendırda 4 dakika çırpın. Hazırladığınız sosu pastanın üzerine dökün. + 4 derecede 10 dakika dinlendirin. Beyaz çikolatayı eriterek pastanın üzerini süsleyin

kestanelsufle.jpg


KESTANELİ SUFLE

12 Adet Yumurta Beyazı

220 gr. Esmer Şeker

110 gr. Bitter Çikolata

40 gr. Un

1 Adet Vanilya Çubuğu

300 gr. Kırık Kestane Şekeri

110 gr. Likit Krema

1 Çorba Kaşığı Kakao

8 Adet Yumurta Sarısı

50 gr. Toz Şeker

Güveç kapları tereyağı ile yağlayıp toz şeker serpiştirin. Yumurta beyazlarını ve esmer şekeri kabarana kadar mikserde çırpın. Kabardıktan sonra mikseri yavaş devire alın. 40 derecede benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ilave edin. Bir kaba koyduğumuz unun içine vanilya çubuğunun içini kazıyın ve kakao ekleyin. Ayrı bir kapta çırptığınız yumurta sarısını ve toz şekeri ilave edin. Güveç kapların içine kestaneleri yerleştirin ve hazırlamış olduğunuz iki karışımı birleştirip kestanelerin üzerine dökün ve 240 derecede 14 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine likit krema döküp kestane şekeriyle süsleyin.

kestaneldome.jpg


KESTANELİ DOME

1 Adet Hazır Pandispanya

200 gr. Süt

1 Yumurta

50 gr. Un

Bir tutam vanilya

50 gr. Tereyağı

70 gr. Toz Şanti

¾ çay bardağı Su

¼ çay bardağı Süt

30 gr. Pralin

50 gr. Bitter Çikolata

150 gr. Tatlandırılmış Kestane Püresi

70 gr. Çikolata Jöle

20 gr. Likit Krema

30 gr. Kestane Şekeri


Süt, yumurta, un, vanilya ve tereyağını kaynatarak pişirin ve soğutun. Hazır pandispanyayı 3’ e bölün ve oval bir kabın içine bir parçasını koyun. Bir kat hazırladığınız kremadan bir kat da kestane püresinden sürün. Üzerine bir kat da, mikserde hazırladığınız toz şanti, su, pralin, süt ve çikolata karışımını ilave edin. Pandispanyanın ikinci parçasını üzerine koyarak daha önce yaptığınız işlemleri tekrarlayın. Pandispanyanın kalan parçasıyla üzerini kapatıp + 4 derecede 6 saat bekletin. Kalan şantili karışımla dışını kaplayıp çikolatalı jöle dökün. Üzerini likit krema ve kestane şekeriyle süsleyerek servise sunun


kestanelbeyazkolatalich.jpg


KESTANELİ BEYAZ ÇİKOLATALI CHEESE CAKE

Hamuru için:

1 paket pötibör bisküvi

3 çorba kaşığı Tereyağı

2 çorba kaşığı Toz Şeker

Bir çay kaşığı tarçın


Kreması için:

100 gr. Beyaz Çikolata

Yarım çay bardağı Toz Şeker

120 gr. Likit Krema

100 gr. Şuruplu Kestane Şekeri

Bir tutam vanilya

200 gr. Labne Peyniri

2 Çay kaşığı Toz Jöle

Üzeri için:

70 gr. Fildişi Beyaz Çikolata

Bir tutam tarçın


Bisküvileri ufalayın. Tereyağı, toz şeker ve tarçınla karıştırıp kenarları çıkan oval bir pasta kalıbının altına yayın. Kreması için likit krema, labne peynir ve toz şekeri mikserde 3 dakika çırpın. Ayrı bir kapta sıcak suyla eritilen toz jöleyi karışıma ilave edin. Benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatayı ve vanilyayla toz şekeri ekleyin. Hazırladığınız kremanın yarısını çemberin üzerine yayın. Şuruplu kestane şekerlerini dizip kalan kremayı üzerine dökün. Palet bıçağıyla düzeltip -15 derecede 3 saat bekletin. Beyaz çikolatayı yemek kaşığının ucuyla kazıyıp pastanın üzerine şekillendirin. Üzerine tarçın serpiştirip servise sunun.


kestaneliprofiterol.jpg


Kestaneli Profiterol

500 gr. Süt

2 çorba kaşığı Nişasta

1 çorba kaşığı Kakao

2 Adet Yumurta

100 gr. Toz Şeker

80 gr. Bitter Çikolata

1 çay bardağı Pralin

100 gr. Kırık Kestane Şekeri

Yarım çay bardağı Likit Krema

Üzeri için:

6 Adet Kiraz Şekerlemesi

2 çay kaşığı Toz Yeşil Fıstık

18 Adet Bütün Kestane Şekeri

Süt, nişasta, kakao, yumurta ve toz şekeri karıştırıp pişirdikten sonra bitter çikolata ve pralin ilave edin. Bir süre soğumaya bırakın. Cam kupların altına kırık kestane şekerlerini koyup üzerine hazırlamış olduğunuz karışımı dökün. Üzerini bütün kestane şekeri, kiraz şekeri ve toz fıstıkla süsleyip servise sunun

kestanelsaveran.jpg


KESTANELİ SAVERAN

1 kg un

50 gram maya

¾ su bardağı esmer şeker

12 adet yumurta

1 kg Kestane Şurubu

Süslemek için:

250 gr. Kafkas Kestane Ezmesi

Un, maya, esmer şeker ve yumurtaları çırparak krep hamuru kıvamında bir karışım elde edin. Kalıpları yağlayın. Karışımı kalıpların yarısına kadar doldurup 1 saat dinlendirin. 220 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Ardından 1 saat dinlendirip kalıplardan çıkartın. Şurubu derin bir kaba alın. Keklerin şurubu iyi çekmesi için alt kısımlarını bıçakla ince bir tabaka şeklinde kesin. Kekleri şuruba batırın. Şuruptan süzgeçle alıp, servis tabağına yerleştirin. Kestane ezmesini krema torbasından geçirerek üzerine istediğiniz şekilde sıkın.

kestanekftes.jpg


KESTANE KÖFTESİ

500 gram Kestane Ezmesi

1 su bardağı galeta unu

¾ su bardağı pudra şekeri

50 gram krema

250 gramŞuruplu Kestane Şekeri

100 gram damla çikolata

Kestane ezmesi, galeta unu, pudra şekeri ve kremayı karıştırın. Kıvamlı bir hal alana kadar yoğurun. Avucunuzda mandalina topu büyüklüğünde köfteler yuvarlayın. İşaret parmağınızla köftelerin ortasına doğru bastırın. Bu boşluğa kestane şekeri yerleştirin. Avucunuzda yuvarlayarak tekrar mandalina şekli verin. Damla çikolata ya da minik şekerlemeye bulayın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirerek servis yapın.

kestanelkokos.jpg


KESTANELİ KOKOS
Hazırlanışı:

400 gr. Hindistan Cevizi

1 çay bardağı Su

1 çay bardağı Süzme bal

110 gr. Tereyağı

380 gr. Toz Şeker

8 Adet Yumurta Beyazı

200 gr. Kırık Kestane Şekeri

Bir tutam vanilya

Bir tutam tuz

Kırık kestane şekerinin yarısını ayırın. Su, bal, tereyağı, vanilya, tuz ve şekerle birlikte kaynatarak pişirin. Hindistan cevizini ilave edip karıştırın. Biraz dinlendikten sonra yumurta beyazlarını ekleyip krema torbasıyla sıkarak yağlanmış bir tepsiye dökün. Kalan kestane şekerlerini üzerlerine dizip 220 derecede 10 dakika pişirin.

Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Kestane pek sevmem;ama buradaki görüntüler beni mest etti:catalbicak:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.537
Puan
113
Konum
İstanbul
22611201023492621056.jpg


Kestaneli pasta

Malzemeler:

Keki için:

6 adet yumurta, 2 su bardağı tozşeker, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya.

Kreması için:

4 su bardağı süt, 2 su bardağı tozşeker, 3 çorba kaşığı un, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı eritilmiş margarin, Yarım kg haşlanmış kestane, 2 paket (160 gram) sütlü çikolata.

Kekik ıslatmak için:

1 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Yumurtaları tozşekerle iyice çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tel çırpıcı ile çırpın. Karışımı 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için, tencereye aldığınız süt, tozşeker, un ve vanilyayı pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan kremaya margarini ekleyip iyice çırpın. Pasta kekini üçe bölerek sütle ıslatın. Kekin aralarına kremayı sürerek kestanelerden yerleştirin. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın. Kalan kestaneleri çikolataya batırarak donmaya bırakın. Daha sonra pastanın üzerine yerleştirin. Kalan erimiş çikolatayı pastanın üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.

42611201023492621056.jpg


Sıcak kestane keki

Malzemeler:

10 adet püre haline getirilmiş kestane şekerlemesi, 2 çorba kaşığı tereyağı, 100 gram bitter çikolata (1 paket 80 gram), 2 adet yumurta, 1 kahve fincanı tozşeker, 1 kahve fincanı un,

Servis için:

Hazır karamel sos ve dondurma

Hazırlanışı:

Tereyağını eritin. Çikolatayı benmari usulü eritip tereyağına ilave edin. İyice çırparak sıra ile yumurta, tozşeker, un ve kestane püresini ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kaplarına pay edip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8 dakika pişirin. Üzerine karamel sos gezdirip, dondurma ile sıcak olarak servis yapın.

32611201023492621056.jpg


Kestaneli ve tahinli terin

Malzemeler:

1 su bardağı hazır kestane püresi, 1 çay bardağı tahin, 500 gram krem şanti, 500 gram bitter çikolata, 100 gram beyaz çikolata, 100 gram fındık krokan, 10 adet yumurtanın akı.

Hazırlanışı:

Krem şantiyi çok katı olmayacak şekilde mikserle çırpın. Bitter ve beyaz çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritip, krem şantiye ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırıp, dilediğiniz şekilde bir kalıba yerleştirin. Derin dondurucuda 1 saat dinlendirip, kalıptan servis tabağına çıkarın. Dilediğiniz şekilde süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

12611201023492621056.jpg


Çikolata çanağında kestane kreması

Malzemeler:

Çikolata çanağında kestane kreması

Malzemeler:
3 paket (80’er gramlık) bitter çikolata

Kestane kreması için:
500 gram kestane, 1 su bardağı krema, 1 çay bardağı tozşeker, 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz, 2 paket vanilya.

Süslemek için: Böğürtlen

Hazırlanışı:
Çikolatayı benmari usulü eritin. Yuvarlak bir kasenin dışını çift katlı yağlı kağıtla kaplayın. Kasenin şeklini alması için yağlı kağıdın üzerine bir fırça yardımıyla eritilmiş çikolata sürün. Başka bir kaseyi de aynı şekilde hazırlayın. Donması için derin dondurucuda en az 1 saat bekletin. Diğer taraftan krema için kestaneleri bıçakla bir kenarından çizdikten sonra haşlayın. Suyunu süzün ve kabuklarını soyun. Bir çatalla ezin ve içine krema, tozşeker, ceviz ve vanilya katın. Tüm malzemeyi karıştırın ve koyu bir kıvama gelmesi için buzdolabında 1 saat bekletin. Derin dondurucudan çikolata kasesini çıkarın ve kase ile yağlı kağıdı birbirinden ayırın. Daha sonra da yağlı kağıdın üzerini kapladığınız çikolata kasesini çıkarın. Diğer kaseye de aynı işlemi uygulayın. Kestaneli iç harcı çikolata kaselerinin içine doldurun. Üzerlerini böğürtlenle süsledikten sonra servis yapın.

Alıntıdır...
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
anaaaaaaa sansa bak evdede kestane var,,yapsammi,bilmemki guzel olurmu:hihh:
 

sunay

Daimi Üye
Katılım
15 Mart 2010
Mesajlar
2.225
Tepki
2.121
Puan
113
Yaş
55
Konum
istanbul
hımmmm kestaneyi çok severim tarifler muhteşem teşekkürler canım-hmm
 

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
bayılırım kestaneye... bir ramazanda hamileyken iftara gitmiştik bir arkadaşa kestaneli pilav yapmışlardı süperrdi yaa..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst