incitanemtuana
Daimi Üye

kestaneli krema tarifi
Malzemeler
2 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Bir tutam tuz
1 su bardağı / 250 ml kaynar süt
4 dilim 1 cm kalınlığında pandispanya
6 çorba kaşığı rom / likör
6 çorba kaşığı kıyılmış kestane şekeri
yarım su bardağı / 125 ml krem şanti
4 kiraz şekerlemesi
Kestaneli Krema Tarifi Yapılışı
Yumurta sarılarını, şeker, un, limon kabuğu ve tuzla birlikte küçük bir tencereye koyun. Krema kıvamı alana dek bir tahta kaşıkla karıştırın. Çok ince bir çizgi şeklinde, yavaş yavaş kaynar sütü ekleyip sürekli karıştırın. Çok kısık ateşin üzerine koyun, koyulaşana dek sürekli karıştırın. Bu işlem yalnızca birkaç dakika alır. Kaynamasına ya da tortulanmasına izin vermeyin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın, karıştırarak üzerinin kaymak bağlamasını önleyin. Bunun için üzerini strecht filmle bir tabakayla kapatın. I Küçük bir pandispanya dilimini her bir tabağın dibine koyun. Üzerine 2-3 çorba kaşığı ile sulandırılmış rom dökün. Üzerini bir kalın tabaka krema ile kapatın. Üzerine kestane şekeri serpin ve krem şanti ile süsleyin. Her bir tabağı kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis yapın.
ALINTI