Kestaneli Bazlama

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Kestaneli Bazlama (20-25 adet)

2_192201091553_17608.jpg


Malzemeler:

1 adet yumurta

5-6 yemek kaşığı pekmez

½ su bardağı süt

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 büyük çay bardağı dolusu kestane püresi

1 su bardağı tam buğday unu

1 çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı: Yumurtanın akı ile sarısını ayırın. Akını bir fiske tuz ilavesi ile kar haline gelene değin çırpın. Yumurta sarısı, süt ve pekmezi başka bir kapta karıştırın. Kestane püresini, unu ve karbonatı ilave edin, iyice karıştırmaya devam edin. Karışıma kar haline gelmiş yumurta akını ekleyin. Hafif darbelerle yavaşça bütünleştirin. Tavayı fırça ile yağlayın. Karışımı sıkma torbasına yerleştirin. Kalp şekli vererek bazlamaları sıkmaya çalışın. Kısık ateşte arkalı önlü iyice pişirin.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst