Kereviç-Gaziantep

LaRisA

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
849
Tepki
769
Puan
93
Yaş
37
Konum
Gaziantep
Kereviç
Malzemeler

Aldığı kadar un
1 bardak pudra şekeri
1 paket vanilya
1 yumurta
1 paket margarin
İçi İçin

1 tepeleme çay kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş ceviz veya Antep fıstığı
1/3 çay kaşığı karanfil
2 kaşık şeker
Dışına kullanmak için 1 çay bardağı çekilmiş Antep fıstığı veya ceviz
Kereviç Yapılışı

İç malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın. Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi içini oyup iç malzemenizden 1-2 tatlı kaşığı doldurun. İçini doldurduğunuz hamurunuzun ağzını hafifçe kapatıp çok bastırmadan uçlarını birleştirin. Doldurduğunuz hamurun kapattığınız uçların karşı tarafına denk gelen kısmını fıstık içine batırıp fıstıklı tarafı içe gelecek şekilde kalıba koyun. Üzerine hafifçe bastırarak kalıbın şeklini verdirin (hafif bastırmaya dikkat edin, sert bastırırsanız piştikten sonra sert bir kereviçiniz olur). Yağladığınız Fırın tepsisine kalıptaki hamuru ters çevirip çıkarın.180 derece fırında üzeri pembeleşmeden çıkacak şekilde pişirin.
resim_41.jpg
 
OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
849
Tepki
769
Puan
93
Yaş
37
Konum
Gaziantep
buda bayramlarda ikram ediliyor. Bayramın vazgecilmezleri.
 
OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
849
Tepki
769
Puan
93
Yaş
37
Konum
Gaziantep
rica efenüm. keşke ikram edebilsem :alsana::alsana::alsana:
 

Özor

Daimi Üye
Katılım
26 Eylül 2010
Mesajlar
375
Tepki
484
Puan
63
Konum
Gaziantep
Eline sağlık canım

Larisa canım bu Mersin'in kerebicinden olmasın:) Köpükle yeniyor tam olarak. İsmi değişerek size gelmiş kanımca:ilknur:
Yoksa Mersin cezerye ve kerebiciyle meşhurdur diye bilirim hep:)

Kerebiç
kerebic.jpg
 
OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
849
Tepki
769
Puan
93
Yaş
37
Konum
Gaziantep
ordanmı gelme hiç bilmiyorum canım.
Ama kendimi bildim bileli bayramda her evde görmek mümkün.:dertli:
 

maren

Daimi Üye
Katılım
11 Ocak 2009
Mesajlar
1.181
Tepki
1.426
Puan
113
Konum
yurtdisi
bizde bunu yapiyoruz cok guzel dir ,bazen un yerine irmikte kullaniyoruz
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst