Kepekli Bahar Makarnası

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
kepekli-bahar-makarnasi-632x421.jpg


Malzemeler
1 paket kepekli spaghetti makarna
2 avuç brokoli
2 avuç mantar
2 avuç cherry domates
1 avuç maydanoz
1 demet kuşkonmaz
2 diş sarımsak
1 küçük soğan
1 limon
2 yemek kaşığı çam fıstığı
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz-karabiber


Küçük bir tavada çam fıstıklarını soteleyin.

Büyük bir tencerede su kaynatın, zeytinyağı ve tuz atın. Küçük buketlere ayırdığınız brokolileri ve verev küçük çubuklara kestiğiniz kuşkonmazları kaynayan suya atın. 5 dakika haşlayın. Sonra sudan alın ve buzlu suya koyun. Aynı suya makarnaları atın ve tercih ettiğiniz kıvamda pişirin.

Bu arada cherry domatesleri ikiye veya dörde bölün. Mantarları dilimleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı kıyın. Maydanozu ince doğrayın. Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.

Orta boy bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını ve tereyağını eritin. Limon suyunun yarısını, sarımsağı ve soğanı ekleyip, aromalarını bırakana kadar sote edin. Sonra mantarları ilave edin ve yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Maydanozu ekleyip bir tur çevirdikten sonra kuşkonmazları ve brokolileri ilave edin. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Brokoli ve kuşkonmaz ateşte ısınınca altını kapatın.

Ayrı bir kapta kestiğiniz cherry domatesleri kalan limon suyu, limon kabuğu rendesi, tuz ve diğer 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.

Pişirip süzdüğünüz makarnayı servis tabağınıza alın. Üstüne sote ettiğiniz sebzeleri sonra cherry domatesleri serpiştirin.

Sote ettiğiniz çam fıstığı ile süsleyin.

Ilık veya sıcak servis edebilirsiniz, hoşgeldin bahar!!

kepekli-bahar-makarnasi-2-632x421.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst