Kepçe Kulak Estetiği

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..

kepce_kulak_5.jpg


Kulak, insanın dış görünümünü doğrudan etkileyen, estetik değeri ve aynı zamanda fonksiyonel önemi olan bir organdır. Kulakta, doğuştan hiç gelişmeme de dahil olmak üzere çok değişik şekilsel bozukluklar karşımıza çıkabilir. En sık olarak rastlanan şekil bozukluğu ise kepçe kulak deformitesidir. Kepçe kulak deformitesi, kulakların, olması gereken normal anatomik duruşundan öne doğru açık durması şeklinde görülür. Çocuğun anne karnındaki duruşu ve uyku sırasındaki yatış pozisyonu ile hiçbir ilgisi yoktur.

Otoplasti olarak adlandırılan kepçe kulak estetiği ameliyatı için en uygun yaş 6 dır. Okul içindeki arkadaş çevresinde çocuğun kulağı hakkındaki konuşmalar, çocuğun psikolojik gelişimini etkileyerek kendisinde bir kompleks oluşturmasına neden olabilir. Bu yüzden çocuk okula başlamadan önceki dönem kepçe kulak probleminin çözülmesi için en ideal zaman olarak görülür. Bu dönemde ameliyat edilmemiş kişilerin arzu ettiği takdirde daha sonra da her yaşta düzeltilmesi mümkündür.

KEPÇE KULAK AMELİYATI

Çocukluk çağındaki kişiler uygun donanımlı bir hastanede, genel anestezi altında, 15 yaşın üzerindeki kişiler ise lokal anestezi altında ameliyat edilebilir. Kepçe kulak estetiği ameliyatı, her bir kulak için yaklaşık yarım saat sürer. Estetik kulak ameliyatı, kulak kepçesinin arka tarafından yapılır, kulak kıkırdaklarının olması gereken kavisli hatları inceltilerek ya da zayıflatılarak kıvrılması kolay hale getirilir ve kalıcı iç dikişler ile yeni bir şekil verilerek, kulak kepçesi arkaya doğru yaklaştırılır. Ben, kulak arka yüzündeki kesiyi kendi kendine eriyen gizli dikişler ile kapatıyorum, böylece deri üzerinde dikiş olmadığı gibi dikiş alma zahmeti ve stresini de yaşamıyorsunuz. Kepçe kulak estetiği ameliyatı olduğunuz aynı gün evinize gidebilirsiniz. Kulak 3 gün boyunca sargılı olarak kalır. Bandaj sargısı açıldıktan sonra duş alabilirsiniz. Ameliyatın ardından kulakta morarma ve ödem (şişlik) olabilir, bu durum 7-10 gün içinde azalarak kendi kendine kaybolur. İlk 3 ay boyunca kulağı darbelerden mutlaka korunmak gerekir.

Kepçe kulak estetiği operasyonu, yalnız kulağınızdaki şekil bozukluklarını değil, aynı zamanda psikolojik durumunuzu da düzeltmiş olur. Böylece kulaklarınızı örtmek için saçlarınızı kullanmak zorunda da kalmayacaksınız.

Kulakta çok çeşitli şekil bozuklukları olabilmekte, kepçe kulak dışında diğer deformite ve anomaliler hakkında kliniğimizden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Kepçe Kulak Estetiği Fiyatları

Kulak estetiği fiyatları, ameliyatın lokal ya da genel anestezi altında yapılacağına göre ve genel anestezi altında yapılacaksa hangi hastanede yapılacağına göre değişir. Her hastanenin kulak estetiği fiyatları birbirinden farklıdır. Kulak estetiği ameliyat fiyatları hakkında kesin fikir sahibi olmanız açısından öncelikle bu konuların karşılıklı görüşme ile netleştirilmesi gerekir. Görüşmenin ardından size kepçe kulak estetiği fiyatları bildirilecektir.

Alıntıdır!

 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.632
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Bendemi yaptırsamki :D kepçe deyilim çok şükür ama hepten yapışsın isterim :nazo:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst