Kendi markanızı nasıl pazarlamalısınız?

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul

KENDİ MARKANIZI NASIL PAZARLAMALISINIZ?

'Self-Marketing Power' kitabının yazarı Jeff Beals, "Ne iş yapıyorsanız yapın, önce kendi markanızı oluşturmalı, daha sonra da onu en iyi şekilde korumalısınız" diyor.

Sakin olun

İş hayatında sizinle aynı fikirde olmayan, hatta oldukça salak fikirleri olan insanlar olabilir. Jeff Beals, "Bu çalışma arkadaşlarınız saldırı niteliği taşıyan bir şeyler söylemedikleri sürece onlarla herkesin önünde tartışmayın. Onun yerine yalnız kaldığınızda fikirlerinizi paylaşın" diyor.

Samimi olun

İş hayatında bazen çok da bilgi sahibi olmadığınız konular hakkında konuşmanız gerekebilir ve bu sırada yetersizliğinizi belli etmemek çok önemlidir. Beals, böyle bir durumda kaldığınızda usta olduğunuz bir alan belirlemenizi ve konuya oradan bağlanmanızı öneriyor.

Konuyu değiştirin

Herkes istemediği şeyler söyleyebilir. Eğer sizin de başınıza böyle bir şey gelirse yapabileceğiniz en ideal hareket hemen özür dilemektir. Yaptığınız hatanın kısa bir açıklamasını yapın ve daha sonra vakit kaybetmeden pozitif bir şeyler söyleyerek soğuk havayı dağıtın.

Hassas konular

Politika ve dinle ilgili konular konusunda fikir beyan ederken her zaman çok dikkatli olmalısınız. İşle ilgili iletişim kuruyorken bu konularla ilgili fikrinizi beyan etmekten kesinlikle kaçının. Aksi takdirde insanları etkilemek isterken tamamen kaybedebilirsiniz.

Gülmekten korkmayın

Bir kere basketbol yorumcusu İsmet Badem programına "İyi akşamlar sevgili basketbollar" diyerek başlamıştı. Bu tür bir hata herkesin başına gelebilir. Böyle bir şey için özür dilemek bile aptalca olsa da, yapacak başka bir şeyiniz yok. Gülümseyin ve işinize devam edin.
 

zeyn0M

Daimi Üye
Katılım
28 Ekim 2011
Mesajlar
1.002
Tepki
315
Puan
83
Konum
istanbul
x_3b95bec9.gif
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst