Kemoterapi tarihe mi karışıyor?

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
1084231_620x410.jpg


Kemoterapi tarihe mi karışıyor?

İlk kez bu şekilde kanser hücreleri öldürüldü!
kanser tedavisi

Bilim insanları kanser tedavisinde kemoterapinin alternatifi olabilecek bir gelişmeye imza attı.

Bilindiği üzere kemoterapi, kanser hücrelerini öldürmek amacıyla vücuda verilen bir çeşit zehir...

Vücudun bağışıklık sistemini zayıflatması bir yana, kıl köklerini aşındırarak saçların dökülmesine, vücutta yaralara, mide bulantlarına ve daha pek çok yan etkiye sebep oluyor.

Bazı kanser türleri için (örneğin meme kanseri) hedefe odaklı ilaçlar geliştirildi, bu ilaçların yan etkileri, görece daha az, ama sıfır değil.

İngiliz bilim insanları, adına 'immünoterapi' denilen bir tedavi yöntemi üzerinde çalışıyor ve çalışmada çok büyük yol katedildi.

İmmünoterapinin baş aktörü ise, insanlık tarihinin en eski virüslerinden biri olan 'Herpes' yani uçuğa neden olan virüs!

Bilim insanları herpes virüsünü bir 'Truva Atı' gibi kullanmayı başararak olumlu sonuçlar elde etmeye başladı. Cilt kanseri tedavisi için geliştirilen tedavide ehlileştirilmiş herpes virüsü, kanser hücrelerinin olduğu bölgeye gönderiliyor. Vücut bu bölgede bir virüs olduğunu algılıyor ve bağışıklık sistemi devreye giriyor.

Özetle söylemek gerekirse bir 'düşman' kılığında vücuda giren herpes, vücudun savunma ordusunu harekete geçirerek bölgedeki diğer düşmanların da temizlenmesini sağlıyor.

Şimdilik klinik deneme aşamasında olan tedavinin, tıp dünyasında bir dönüm noktası olduğu yazılıyor ve kemoterapiye alternatif bir tedavi olabileceği öngörülüyor.

Habertürk

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst