Kelek turşusu

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Kelek turşusu

Malzemeler:

Kelek, domates, biber, maydanoz, dereotu, sirke, su, tuz.

Hazırlanışı:

Keleklerin dışı yıkanır soyulur. Sap kısmından kesilerek içindeki çekirdek kısmı çıkarılır. İçine konulmak üzere salata karışımı hazırlanır.(Domates, biber, maydonoz, dereotu ve tuz biraz sirke) hazırlanan karışım keleklerin içine doldurulur. İçleri doldurulan kelekler fıçı veya tenekelere koyulur. Üzerine daha önce hazırlanan tuzlu su (tuz, su, sirke) koyulur. 30 gün serin bir ortamda bekletilerek tüketime hazır hale getirilir.
ekolay​
 
Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
2.Tarif

yredtrfuyı.jpg



KELEK TURŞUSU

Malzemeler:

•Kelek

•Domates

•Biber

•Maydanoz

•Dereotu

•Sirke

•Su

•Tuz

Hazırlanışı:

•Keleklerin dışı yıkanır soyulur. Sap kısmından kesilerek içindeki çekirdek kısmı çıkarılır. İçine konulmak üzere salata karışımı hazırlanır. (Domates, biber, maydanoz, dereotu ve tuz biraz sirke)

•Hazırlanan karışım keleklerin içine doldurulur.

•İçleri doldurulan kelekler fıçı veya tenekelere koyulur.

•Üzerine daha önce hazırlanan tuzlu su (tuz, su, sirke) koyulur.

•30 gün serin bir ortamda bekletilerek tüketime hazır hale getirilir.​
 

Çilekli Sakız

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
1 Şubat 2009
Mesajlar
4.185
Tepki
5.840
Puan
113
Yaş
32
Konum
İzmir/ Tokat
Bunu annem büyük bidonlarla yapardı.Fakat bizde ki yuvarlak kelek kireçte bekletilir içi açılır ve doldurulurdu.
Sunum sırasında ise bir tane kelek çıkarılıp kesilir efsane görüntü olurdu.
Şimdi sadece domates ve pazı dalı turşusu yapıyor.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Bunu annem büyük bidonlarla yapardı.Fakat bizde ki yuvarlak kelek kireçte bekletilir içi açılır ve doldurulurdu.
Sunum sırasında ise bir tane kelek çıkarılıp kesilir efsane görüntü olurdu.
Şimdi sadece domates ve pazı dalı turşusu yapıyor.

Patlıcan turşusunun doldurulduğu gibi değil mi? Bence de o daha lezzetli ve şık olur
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst