Kelek Turşusu

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Kelek Turşusu

Kelek Turşusu tarif tarifi Malzemeler
Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker

Yemeğin Tarifi
Küçük boy kelekleri ortadan ikiye bölüp, iyice yıkayın. Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin. İnce tuzla bolca tuzlayıp ağızları aşağı gelecek şekilde 4-5 saat bekletin. Sonra tuzun fazlasını yıkayın.

Kelekleri turşu kabına yerleştirirken aralarına sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker ilave edin.

Keleklerin üzerini tamamen örtecek şekilde, %10 tuzlu salamura koyun. İsterseniz, salamuraya %10 oranında sirke karıştırın.

18~20°C~de ekşimeye bırakın ve üzerinde beyaz maya zarı oluşursa, temizleyin.
 

pıtırcığım

Daimi Üye
Katılım
26 Ocak 2010
Mesajlar
487
Tepki
889
Puan
93
Yaş
29
Konum
Sivaslıyım -Bandırmada yaşıyorum

kelek_tursusu_tarifi.jpg


şöle bişi canım benm
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
4_2832012141130_33048.JPG



Kelek turşusu:



Malzemeler:



3 adet küçük boy kelek kavun.


2 baş sarımsak,


1 adet limon,


yarım demet maydanoz,


1 kahve fincanı sirke,


1 çay kaşığı tozşeker,


yeterince tuz


su.



Hazırlanışı:



Kelekleri yıkayarak ince dilimler halinde keselim. Kaşık veya bıçak yardımıyla çekirdeklerini sıyırdıktan sonra tekrar temizce yıkayalım. Dilimlenmiş keleklerin her tarafını tuzlayarak kabukları üst tarafa gelecek şekilde uygun bir tepsiye dizelim. Tepsinin üzerini bir tülbentle örterek 4,5-5 saat kadar bekleterek tekrar yıkayalım. Uygun bir kavanozun dibine maydanozları serelim. Kelek dilimlerini sıkı sıkı dizerek aralarınasarımsakları serpiştirelim. Dilimlenmiş limonları üzerine yerleştirelim. Kavanozu dolduracak kadar hazırladığımız tuzlu suya tozşekeri ve sirkeyi de katarak kavanoza dolduralım. Kavanozumuzun kapağını hava almayacak şekilde sıkı sıkı kapatalım. Zaman zaman kapağı açarak üzerinde oluşan köpükleri bir kepçe ile alalım. Serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza ederek olmasını bekleyelim.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst