Kekun Yapımı

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
86.810
Kekun Yapımı

Sade kek un yapmak isterseniz
1 Bardak Un
2 Yemek Kasigi Nisasta ( silme)
1/2 Tatli kasigi Kabartma Tozu ( Baking Powder)

Kakaolu kek un yapmak isterseniz

1 bardak un
1/2 Bardak Kakao
2.5 Yemek kasigi Nisasta
3/4 Tatli kasigi Kabartma tozu

Uygulama:
Once butun malzemeyi guzelce karistirdikdan sonra 10 defa elekden gecirin. Agzi hava almayan kapakli plastige koyup 3 ay saklayabilirsiniz..

NOT: Kek un ile olan tarifler icin gecerlidir, ayri sekilde kek yaptiginiz icinde kabartma tozu ve karbonat konulan kekler icin gecerli degildir.
Alıntıdır...

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
86.810
kavonozdabrowniekarisim.jpg

KAVONOZDA BROWNIE KARISIMI

Istediginiz bir kavonoza veya cam vazoya kek yahut browni icin kuru malzemeleri koyup, tarifi ve yapilisini kavonoza ilistirip hediye edin.
Benim hazirladigim malzeme söyle idi:

175 g esmer seker -175 g beyaz seker-50 g kakao-125 g ceviz ici-200 g un-1 tatli kasigi kabartma tozu-yarim tatli kasigi tuz

Un,kabartma tozu ve tuzu karistirin.Arzu ettiginiz bir cam kavonoza sekerden baslayarak en son cevizle bitirerek istifleyin.Kapagi varsa kapatin.Kavonoza etiket yapistirmayi ihmal etmeyin! Mesela -Brownie karisimi-Sonra bir kagida tarifini söyle yazin:

Yapilisi:175 g margarini erit-3 yumurtayi hafif cirp-ilinan margarine yumurtalri ve kavonozu bosalt-iyice karistir-dikdörtgen bir kabi yagla ve karisimi bosalt-2-3 cm gecmesin-175 °derecede 30-40 dk.pisir.sonrada afiyetle ye!
Böyle bir karisim kakaolu kek icinde hazirlananabilir.

Netten alıntıdır...

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.358
Emeğina sağlık canım çok güzel pratik bir bilgi bunuda bir kenara not ettim teşekkürler bidenem-hmm-hmm

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
86.810
Sağol LiLim bir yerde görüp hoşuma gidenleri hemen sizlerle de paylaşayım istiyorum :sevindirikasli:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar