incitanemtuana
Daimi Üye

20 Dakika
Porsiyon basina 165 Kilo kalori
4 Kişiliktir
MALZEMELER
500 gram ekmek hamuru
70 gram çekirdekleri çıkartılmış zeytin
Sarımsak
Kekik
Un
Kızartmalık sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Kekik, sarımsak ve siyah zeytini ince doğrayın. Pürüzsüz ve temiz bir tezgahın üzerine bir tutam un serpip ekmek hamurunu unlu ellerinizle birkaç dakika yoğurun.
Doğradığınız sarımsağı, kekiği ve zeytini içine ekleyip malzemenin iç içe geçmesi için tekrar yoğurun. Hamuru parçalara ayırıp ceviz büyüklüğünde hamur topları oluşturun.
Servis yapmadan birkaç dakika önce kızgın sıvıyağda kızartın. Hamur lokmalarını ılık olarak servis yapın.
ALINTI