Kekikle Tadlandırılmış Kızartma Hamur Lokmaları-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
575_70e07a29ae256599aa7f01ab66bcef84_480x360.jpg




20 Dakika

Porsiyon basina 165 Kilo kalori

4 Kişiliktir
MALZEMELER
500 gram ekmek hamuru
70 gram çekirdekleri çıkartılmış zeytin
Sarımsak
Kekik
Un
Kızartmalık sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Kekik, sarımsak ve siyah zeytini ince doğrayın. Pürüzsüz ve temiz bir tezgahın üzerine bir tutam un serpip ekmek hamurunu unlu ellerinizle birkaç dakika yoğurun.
Doğradığınız sarımsağı, kekiği ve zeytini içine ekleyip malzemenin iç içe geçmesi için tekrar yoğurun. Hamuru parçalara ayırıp ceviz büyüklüğünde hamur topları oluşturun.
Servis yapmadan birkaç dakika önce kızgın sıvıyağda kızartın. Hamur lokmalarını ılık olarak servis yapın.

ALINTI
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.343
Puan
113
Konum
izmir
aynı tarifi sosisle yapıyorum tadı nefis oluyor...emeğine sağlık canım :)
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.775
Tepki
84.411
Puan
113
Konum
İstanbul
Çok güzel :huhuu:sarımsaklı naneli yoğurda banmak istiyorum onu :bayil:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst