Keki Limonlu Meyveli Yaş Pasta

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
Keki limonlu,kreması labneli,şeftali ve muzlu yaş pasta

%25C5%259Feftalili_labneli.JPG


%25C5%259Feftalili_labneli_2.JPG


Keki limonlu,kreması labneli,şeftali ve muzlu yaş pasta.....

Malzemeler :
5 yumurta
10 yemek kaşığı toz şeker
10 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
yarım limon suyu

Kreması için :

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
200 gr labne peyniri
Araları için muz ve şeftali dilimleri

Yapılışı :
Fırını 180 c ye ayarlayın
Yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.İçine limon kabuğu ve limon suyunu ekleyin.Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyip yavaşça karıştırın.Yağlanmış tepsiye boşaltıp fırına verin.Yaklaşık 45 dk pişirin(kürdan testini unutmuyoruz)
Krema için süt,un,nişasta ve toz şekeri bir tencereye alıp ocakta pişirin.2-3 dakika kaynayınca ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyin.Tamamen soğuması için bir kenarda bekletin.Kremanın içine labneyi ekleyip mikserle 5-7 dakika çırpın.(ben bıçaklı robotta çırpmayı tercih ediyorum)
Pişen keki ortadan ikiye kesin.Bir parçayı servis tabağına alıp üzerine meyveleri yerleştirin.Meyvelerin üzerini krema ile kaplayıp diğer kek parçasını üzerine kapatın.Kalan krema ile pastayı kaplayıp bu şekilde 3-5 saat (ben bir gece beklettim,içindeki labneli krema daha güzel oluyor) dolapta bekletin.
Servis etmeden önce üzerini meyveler ile süsleyin
Afiyet Olsun...

%25C5%259Feftalili_labneli_+%25281%2529.JPG


%25C5%259Feftalili_labneli_+%25282%2529.JPG


%25C5%259Feftalili_labneli_+%25283%2529.JPG


%25C5%259Feftalili_labneli_+%25284%2529.JPG
 
OP
Aşk Sancısı

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
ben yapmasına yaparım sende gelmesine gelirmisin :ko
( :nazo: şu smile benim teyzeme benzıyor aynen ya oda böyle agzı açık güler hep ) :nazo::nazo::nazo:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst