Kek yaparken bunlara dikkat edin!

Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. sonucunda hem lezzet verir hem de çikolatayı yumuşatır.
Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsinız.

Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una yada nişastaya bulayıp bir süre bekletin ve ardından kek harcına katın.

Keki fırından çıktıktan sonra 15 dakika ıslak bir bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde şöyle bir dolaştırdıktan sonra kalıbından kolayca çıkarabilirisiniz. Ancak kek hamurunu kalıba dökmeden önce kalıbı yağlamayı da unutmayın.
 

derin deniz

Daimi Üye
Katılım
2 Aralık 2008
Mesajlar
357
Tepki
405
Puan
63
Yaş
68
Konum
istanbul
Bir öneride benden kek kalıbını yagladıktan sonra kalıba toz seker serpin sekerin her tarafa yayılamasını saglayın kekin kalıptan kolay cıkmasını saglayacaktır
keki fırına attıktan sonra 30 dk fırını acmayın kekin sönmesine neden olursunuz
30 dk sonucunda bir kürdan yada bıcak ucuyla kekin pistigini anlayabilirsiniz eger bıcak temiz cıkarsa kekiniz pismistir
kek hamurunuz cok cıvıksa icine koyacagınız meyveleriniz istediginiz kadar nisastaya una bulayın dibe cökmesini önleyemezsiniz
 

nerissa

Daimi Üye
Katılım
25 Kasım 2008
Mesajlar
512
Tepki
326
Puan
63
Yaş
39
Konum
istanbul
ya bu konularda hıc ıyı degılım esımde ınadına pasta kek pogaca bayılır off cok zor
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst