Kek kalıbında ilk defa yaptım böreği ve çok hoşumuza gitti ,ben içine iki tane patates haşladım ve ezerek ilave ettim iç harcına, siz istediğiniz malzemeyle yapabilirsiniz
MALZEMELER:
5 adet hazır yufka
2 adet yumurta
1 şise Maden sodası
1 Su bardağı Süt
yarım su bardağı zeytinyağı
vee kek kalıbı benim kek kalıbım teflon orta boy kalıptı...
İç malzeme için 1 Kase Çökelek peynir , maydanoz ve 2 ad haşlanmış patates
(istenilen iç malzeme kullanılabilir)
YAPILIŞI:
Kek kalıbımızı fırça yardımı ile yağlayalım.
Maden sodası, yumurta, süt ve sıvı yağı derin bir kapda çırparak karıştıralım.
Yufkamızın birini kalıbımıza dışa taşırarak serelim. Diğer yufkayı ikiye bölüp yarısını sıvı karışıma batıralım. İlk yufkamızın üzerine ıslak yufkayı serelim. Yufkanın diğer yarısınıda sıvı karışıma batırıp yine aynı şekilde kek kalıbımızın içersine döşeyelim.
Haşlanmış patatesleri rendeleyelim veya çatal yardımı ile ezelim.
Yarım demet maydanozu yıkayıp ince doğrayalım ve çökelek ile karıştırıp tuzunu kontrol edelim. Gerekirse tuz, karabiber, kırmızı biber atalım.
İkinci yufkamız tamamlandıkdan sonra iç malzemeden döşeyelim.
Diğer yufkalar içinde aynı işlemi yapıp iç malzemeden aralarına sepeleyelim.
En son kalıbdan dışarıya sarkan yufkayıda üzerine kapatıp, kalan sıvı malzemeyi dökelim..180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim,yaklaşık 40 dk,soğuduktan sonra dilimleyerek servis edelim afiyet olsun hanımlar



MALZEMELER:
5 adet hazır yufka
2 adet yumurta
1 şise Maden sodası
1 Su bardağı Süt
yarım su bardağı zeytinyağı
vee kek kalıbı benim kek kalıbım teflon orta boy kalıptı...
İç malzeme için 1 Kase Çökelek peynir , maydanoz ve 2 ad haşlanmış patates
(istenilen iç malzeme kullanılabilir)
YAPILIŞI:
Kek kalıbımızı fırça yardımı ile yağlayalım.
Maden sodası, yumurta, süt ve sıvı yağı derin bir kapda çırparak karıştıralım.
Yufkamızın birini kalıbımıza dışa taşırarak serelim. Diğer yufkayı ikiye bölüp yarısını sıvı karışıma batıralım. İlk yufkamızın üzerine ıslak yufkayı serelim. Yufkanın diğer yarısınıda sıvı karışıma batırıp yine aynı şekilde kek kalıbımızın içersine döşeyelim.
Haşlanmış patatesleri rendeleyelim veya çatal yardımı ile ezelim.
Yarım demet maydanozu yıkayıp ince doğrayalım ve çökelek ile karıştırıp tuzunu kontrol edelim. Gerekirse tuz, karabiber, kırmızı biber atalım.
İkinci yufkamız tamamlandıkdan sonra iç malzemeden döşeyelim.
Diğer yufkalar içinde aynı işlemi yapıp iç malzemeden aralarına sepeleyelim.
En son kalıbdan dışarıya sarkan yufkayıda üzerine kapatıp, kalan sıvı malzemeyi dökelim..180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim,yaklaşık 40 dk,soğuduktan sonra dilimleyerek servis edelim afiyet olsun hanımlar