Kek Dolması

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.503
1.JPG

Malzemeler:
Keki İçin:

* 5 yumurta
* 1 - 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* 3,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

İçi İçin:

* 1 çay bardağı kırılmış ceviz
* 1 çay bardağı kuru üzüm
* 4 çorba kaşığı kakaolu krema (nutella)

Sosu İçin:

* 2,5 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

Keki için önce yumurtalarla şekeri 4-5 dk çırpın. Benim 1 yumurtam çift sarılı çıktığı için 4 yumurta kullandım. Sütü ekleyin biraz daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Koyu tahin kıvamına gelen keki önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Ben bu kekte ilk defa Dr. Oetker'in Premium Şekerli Vanilini kullandım ve keke verdiği tattan çok hoşlanmadım. Kek pişerken çikolatalı sosunu hazırlayın. Sos için gerekli malzemelerle hazırladığınız kremayı soğuması için bir kenara alın. Fırından çıkan kekin üzerinden bıçak yardımıyla bir kapak çıkarın.

2.JPG

Kekin içini boşaltın. Ufalayarak başka bir kaba alın. Ufalanmış keke üzüm, ceviz ve nutellayı ekleyerek iyice karıştırın. Bu karışımla kekin içini doldurun.

3.JPG

Kenara aldığınız kapakla üzerini kapatın. İçi doldurulmuş kekinizi ters çevirin.

4.JPG

Hazırlamış olduğunuz çikolatalı sosu üzerine gezdirerek dökün. Ben hazır çikolatalı sos kullandım. Sosun üzerini hindistan cevizi ve toz antep fıstığı ile süsleyin.

5.JPG

OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.503
Elasucum ben yapmadım ama deneyeceğim tarifler içinde.Onları incelerken dedim bizim hanımlarla da paylaşayım.

Lilavcım kalori deposu olsada aşırıya kaçmadan yemekten zarar gelmez sanıyorum :hihi:

Lilim benden önce denersen haberleşelim :huhuu:

nazcım,flomingocum sizlerde deneyin

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.375
Of allahım offf harika bir görüntü tarifi aldım en kısa zamanda mutlaka yapıcam yapdıkdan sonra önce hamişlerimize gönedereyim sonrada sizlere kızlar:nk::nk:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar