Keçi peynirli kabak çiçeği kızartması

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul


Keçi peynirli kabak çiçeği kızartması

12 adet kabak çiçeği
200 gr Lor peyniri (taze, tuzsuz)
2-3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı süzme yoğurt

Kızartma hamuru için;
1 bardak un
1 bardak süt
2 yumurtanın beyazı (Sarılarını daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın)
Yeteri kadar tuz
1 fiske şeker

Bütün malzemeler çukur bir kâsenin içinde, boza kıvamından biraz daha koyu bir hamur olacak şekilde homojen(pürtüksüz) bir hal alana kadar çırpma teli veya çırpıcı yardımı karıştırılır

Çiçeklerin içini doldurmak için:
250 gr rendelenmiş keçi tulumu
1 fiske kekik
1 fiske pul biber (isteğe göre, acı veya tatlı)
1 fiske dövülmüş anason
Çok az karabiber
2 yumurtanın sarısı

Bir kabın içerisinde; Keçi tulumu, yumurta sarıları, kekik, anason, pul biber ve karabiber dengeli bir karışım olacak şekilde karıştırılır.

Yapılışı:
Hazırladığımız içten her bir çiçeğin içine 1 tatlı kaşığı doldurulur. Çiçekler avuç içinde hafifçe bastırılarak, yassı bir şekil almaları sağlanır. Bütün çiçekler bu şekilde hazırlandıktan sonra kızartma hamuruna daldırılıp çıkarılarak her iki yüzeyleri eşit şekilde çok kızgın olmayan zeytinyağında kızartılır. Kızartılmış kabak çiçekleri bir kâğıt havlu üzerine yerleştirilerek fazla yağları emdirilir. Soğumaya bırakılır. Servis için lor peyniri, tuz ile dövülmüş 1 diş sarımsak ve hafif sulandırılmış süzme yoğurt karıştırılarak servis tabağının tabanına yayılır ve üzerine kızarmış çiçekler yerleştirilerek servis edilir.
By mutfakgazetesi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst