Kazandibi

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.666
Tepki
86.107
Puan
113
Konum
✩Yazar Odası✩
kazandibig.jpg


Kazandibi

• 1 lt süt
• 250 gram şeker
• 125 gram pirinç unu
• 1 paket vanilya
• Pudra şekeri

Yapılışı

1. Bir litre sütü kaynaması için ateşe koyun.
2. İçine şekeri ve ayrı bir kapta biraz su ile çırptığınız (pirinç ununun topaklanmaması için) pirinç ununu ekleyin.
3. Hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edin ve sütle pirinç unu koyulaşıncaya kadar ( muhallebi kıvamında) kaynatın.
4. Daha sonra küçük boy fırın tepsisini yağlayarak üzerine eşit miktarda pudra şekeri veya toz şeker serpin.
5. Yapmış olduğumuz kazandibinin muhallebisini tepsiye yayarak boşaltın.
6. Sonra ister fırına verip altının kızarmasını sağlayın, isterseniz de ateşte sürekli olarak çevirerek altının karamelleşmesini sağlayın.
7. Eğer fırında yakacak iseniz fırının üst kısmının sıcaklığı olmasın sadece alttan ısıtılacak.
8. Altının kızardığından ve karamelleştiğinden gerekirse kenarını kaldırıp bakarak emin olun.
9. Altı kızardıktan sonra fırından/ocaktan alıp genişçe bir yere soğuk suyla tepsinin altını hemen temas ettirin.
10. Bir kaç dakika su içerisinde bırakın ve iyice soğuduktan sonra istediğiniz boyutta bir bıçak yardımıyla dilimlere bölün.
11. Karamelli kısmı üst tarafa gelecek şekilde bir spatula ile rulo şeklinde döndürerek servis edin.
Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.488
Puan
113
Yaş
42
Konum
..
İşte bayıldığım an :bayil:

Sütlü tatlılar dendimi dayanamıyorum. şimdi bu kazandibinin üzerine birde dondurma olacaktı ki:catalbicak:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.957
Tepki
56.309
Puan
113
Yaş
44
Konum
Almanya
Sütlü tatlilari bende cok severim, kazandibide ayri güzel.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst