Kazandibi Tarifi

serra

Aktif Üye
Katılım
13 Aralık 2008
Mesajlar
241
Tepki
193
Puan
43
Yaş
71
Konum
almanya
:catalbicak:Kazandibi tarifi


Malzemeleri
8 su bardağı süt
4 yemek kaşığı dolusu pirinç unu
4 yemek kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
8 yemek kaşığı pudraşekeri



Hazırlanışı
Bir tepsiye pudraşekeri serpiştirilir.Kısık ateş üzerine oturtulup karıştırılarak eritilir.Şekerin rengi kahverengiye dönünce tepsi ateşten alınır.Muhallebisi için süt, toz şeker bir tencerede orta ısılı ateşe konur.Başka bir kasede pirinç unu ve nişasta 2 su bardağı su ilave edilerek iyice karıştırılır ve kaynamaya başlayan şekerli süte azar azar eklenir.Ocağın ateşi biraz daha kısılıp, muhallebi kıvamını alana dek karıştırmaya devam edilir. Vanilya da eklendikten sonra 2-3 dakika daha pişirilip ocaktan alınır.henüz sıcakken mikserin yüksek devri ile 5 dakika çırpılır.Daha sonra tepside karamelize olan şekerin üzerine muhallebi boşaltılır, buzdolabına konur.iyice sertleşinceye kadar bekletilip ertesi gün dilimlenir.Bir ıspatula yardımıyla çevrilerek rulo yapılır.
 
OP
S

serra

Aktif Üye
Katılım
13 Aralık 2008
Mesajlar
241
Tepki
193
Puan
43
Yaş
71
Konum
almanya
:catalbicak:İncirli Muhallebi tarifi


Malzemeleri
-1 lt.süt,
-1 paket kakaolu bisküvi,
-1 su bardağı şeker,
-2 çorba kaşığı nişasta,
-5-6 adet kuru incir,
-2 çorba kaşığı kakao,
-1 çay bardağı ceviz,
-1 çorba kaşığı margarin,
-Süslemek için kremşanti.



Hazırlanışı :catalbicak:
Süt, şeker,kakao, nişasta ve kırılmış bisküvi parçaları bir tencereye konup ocakta pişirin. Pişen muhallebinin içine küçük küçük doğranmış incir parçaları, margarin ve ceviz karıştırılıp bir kaba boşaltın. Soğuduktan sonra tatlının üzerini süslemek için kremşanti ve ceviz taneleri kullanın
 
OP
S

serra

Aktif Üye
Katılım
13 Aralık 2008
Mesajlar
241
Tepki
193
Puan
43
Yaş
71
Konum
almanya
:catalbicak:Elmalı Rulolar tarifi


Malzemeleri
-1 su bardağı Süt
-1 su bardağı Zeytinyağı
-3 çorba kaşığı Margarin
-2 adet Yumurta
-1 paket Kabartma Tozu
-Aldığı kadar Un
İçi için;
-3 adet Elma
-1,5 su bardağı Toz Şeker
-1 çorba kaşığı Tarçın
-Arzu edilirse 1 çay bardağı Ceviz İçi



Hazırlanışı
Bir tavada rendelenmiş elmaları, toz şekeri ve tarçını kavurun. Kavrulmasına yakın ceviz ekleyin. Bir kapta unu, yumurtayı, zeytinyağını, margarini ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışıma azar azar sütü ve aldığı kadar unu ilave edin. Hamuru yoğurup kıvamına gelmesini sağlayın. Yoğurduğunuz hamuru 3-4 parçaya bölün.Her bir parçayı merdane yardımıyla ince bir şeklide açın. Açmış olduğunuz hamurları üçgen şeklinde kesin. Üçgenlerin geniş kenarlarına yapmış olduğunuz elmalı içten bir kaşık koyup sigara böreği sarar gibi sarın. Elmalı ruloları 160 derecede ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Arzuya göre, elmalı ruloları fırından çıkarttıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz
 
OP
S

serra

Aktif Üye
Katılım
13 Aralık 2008
Mesajlar
241
Tepki
193
Puan
43
Yaş
71
Konum
almanya
:catalbicak:Armut Tatlısı tarifi

Malzemeleri
1 kg. süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
100 gr. margarin
5 adet armut



Hazırlanışı
4 armutu 5 dak. haşlayın ve soğutun. İkiye bölün. Diğer yandan, nişasta ve unu biraz sütle ezin. Ardından yumurta sarısını ilave edin. Daha sonra şekeri ve kalan sütü ekleyin. İçine bir adet çiğ armutu rendeleyin. İnmeden vanilyayı ve margarini ilave edin. Muhallebiyi servis tabağına dökün. Armutları hhenüz sıcakken muhallebinin içine koyun. Buzdolabında bekletin. soğuk olarak servis yapın.
 
OP
S

serra

Aktif Üye
Katılım
13 Aralık 2008
Mesajlar
241
Tepki
193
Puan
43
Yaş
71
Konum
almanya
:catalbicak:İrmikli ceviz tarifi

Malzemeleri
- 1 lt. süt,
- 10 çorba kaşığı şeker,
- 7 çorba kaşığı irmik,
- 1 paket vanilya,
- 1 çorba kaşığı kakao,
- Dövülmüş ceviz içi,
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası.



Hazırlanışı
Pişmiş sütün içine irmik, vanilya ve şekeri karıştırın. Mısır nişastasını ayrı bir kapta 4-5 kaşık soğuk sütle ezin ve karışıma yavaş yavaş ilave edin. Sürekli karıştırarak orta dereceli sıcaklıkta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Islatılmış tepsiye karışımın yarısını dökün. Üzerine dövülmüş ceviz serpin. Karışımın diğer yarısına kakao karıştırıp cevizlerin üzerine dökün. Üzerini hindistan cevizi ya da portakal rendesiyle süsleyebilirsiniz.
 
OP
S

serra

Aktif Üye
Katılım
13 Aralık 2008
Mesajlar
241
Tepki
193
Puan
43
Yaş
71
Konum
almanya
:catalbicak:İncir Tatlısı tarifi
Malzemeleri
12 adet Kuru İncir
100 gr. Fındık
100 gr. Kaymak
50 gr. Şeker


:catalbicak:
Hazırlanışı
12 adet kuru inciri önce yıkayın ve 1 su bardağı su ile bir gece önceden bir kapta bekletin.Fındığı blenderda incecik çekin ve şekerle karıştırın.Bu arada incirlerin saplarını çıkarın ve parmağınız yardımıyla ortalarına bastırıp çukurlaştırın.İçini fındık ve şeker karışımıyla doldurun.Açık tarafı üstte olacak şekilde bir kaba dizin.Yarım su bardağı su üzerine döküp tencerenin kapağını da kapatarak kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.Soğuduktan sonra servis tabaklarına 3er tane olacak şekilde yerleştirin üzerine de bir tatlı kaşığı kaymak koyun.Kenarlarını tüm fındık ve iç cevizle üstünü de çekilmiş şam fıstığı ile süsleyerek servis yapın
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst