https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/409545_312769018757616_155719914462528_1000142_928741859_n.jpg
KAYSERİ YAĞLAMASI
MALZEMELER:
yarım kg un
yarım paket yaş maya
Tuz
Aldığı kadar ılık su
İÇ HARCI İÇİN:
yarım kilo kıyma
3 adet kuru soğan
4- 5 sivri biber
3- 4 tane domates
1 yemek kaşığısilme domates salçası
1 yemek kaşığı silme biber salçası
sıvıyağ
Tuz
Karabiber
pulbiber
Sıcak su
ÜZERİ İÇİN:
Yoğurt
Sarımsak
tuz
YAPILIŞI:
İlk olarak un,maya, tuz ve aldığı kadar ılık suyla kullanarak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
Sıvıyağda kıymamızı kavuruyoruz.Daha sonra soğan,biber, domates ve salçamızı ekleyerek kıymamızı pişiriyoruz.Sıcak suyumuzu kıymamıza göre ilave edip iyice pişmesini sağlıyoruz.Suyunu çekmesine yakın baharatlarını ekleyip altını kapatıyoruz. Hamurumuzu bezelere ayırıp servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.saçda veya yağsız olarak teflon tavada pişiriyoruz.Pişen hamurları bir tepsiye sıralıyoruz. Tepsimize bir hamur bir kıymalı harç olacak şekilde üst üste tüm malzemeyi döşüyoruz. Bütün malzemeyi kat kat döşedikten sonra üçgen şeklinde dilimlere kesiyoruz. Üzerine sarmısaklı yoğut döküp servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
NOT: Tadı ve görüntüsü lahmacuna benziyor, sarmısaklı yoğurtla güzel bir ikili oluyor.
alıntıdır
KAYSERİ YAĞLAMASI
MALZEMELER:
yarım kg un
yarım paket yaş maya
Tuz
Aldığı kadar ılık su
İÇ HARCI İÇİN:
yarım kilo kıyma
3 adet kuru soğan
4- 5 sivri biber
3- 4 tane domates
1 yemek kaşığısilme domates salçası
1 yemek kaşığı silme biber salçası
sıvıyağ
Tuz
Karabiber
pulbiber
Sıcak su
ÜZERİ İÇİN:
Yoğurt
Sarımsak
tuz
YAPILIŞI:
İlk olarak un,maya, tuz ve aldığı kadar ılık suyla kullanarak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
Sıvıyağda kıymamızı kavuruyoruz.Daha sonra soğan,biber, domates ve salçamızı ekleyerek kıymamızı pişiriyoruz.Sıcak suyumuzu kıymamıza göre ilave edip iyice pişmesini sağlıyoruz.Suyunu çekmesine yakın baharatlarını ekleyip altını kapatıyoruz. Hamurumuzu bezelere ayırıp servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.saçda veya yağsız olarak teflon tavada pişiriyoruz.Pişen hamurları bir tepsiye sıralıyoruz. Tepsimize bir hamur bir kıymalı harç olacak şekilde üst üste tüm malzemeyi döşüyoruz. Bütün malzemeyi kat kat döşedikten sonra üçgen şeklinde dilimlere kesiyoruz. Üzerine sarmısaklı yoğut döküp servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
NOT: Tadı ve görüntüsü lahmacuna benziyor, sarmısaklı yoğurtla güzel bir ikili oluyor.
alıntıdır