Kayısılı İç Pilav

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
kayisili-ic-pilav-2-632x421.jpg


Kayısılı İç Pilav Malzemeleri
1 adet kuru soğan ince küp doğranmış
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tereyağı
1 avuç kavrulmuş iç badem
2 avuç bardağı kıyılmış kuru kayısı
3 bardak pirinç
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
45 bardak et veya tavuk suyu
1 avuç maydonoz
Pirinci yıkayın ve süzün.

Soğanları küp şeklinde ince doğrayın.

Maydanozu ince kıyın. İç bademleri Teflon tavada yağsız kavurun.

Geniş bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını birlikte kızdırın. Soğanı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.

Soğanlar yumuşayınca pirinci ekleyin ve orta ateşte pirinç şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Sonra badem ve kayısıyı ilave edin. Toz kırmızı biber tarçın yenibahar karabiber ve tuzla baharatlandırın.

Tavuk veya et suyunu ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. 15 dakikanın sonunda ateşten alın. Kıyılmış maydanozu ilave edip demlenmeye bırakın.

10-15 dakika sonra karıştırıp tabağa alın ve sıcak olrak servis edin.

kayisili-ic-pilav-632x421.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst