Kayısılı dondurma (sorbe)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
Kayısılı dondurma (sorbe)

apricot-ice-cream_a6f66691-025e-4ad4-8631-bd5c9b2023bf_2.jpg


Malzemeler
250 g taze ve olgun kayısı
135 g su
115 g şeker


Hazırlanışı:
Kayısıları robotta püre haline getirin. Suyu 60 dereceye ısıtın. Şekeri ve kayısı püresini suya ekleyin. Karışım oda sıcaklığına geldiğinde ev tipi dondurma makinesine koyun. Eğer dondurma makineniz yoksa buzdolabınızın dondurucu bölümüne koyabilirisiniz. Bu durumda daha kremsi br yapı elde etmek için her 5-10 dakikada bir malzemeyi çırparak karıştırmanız gerekiyor.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst