Kayisi Receli-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


2 kg. kayısı

2 kg. şeker

2-3 damla limon suyu

1 çay kaşığı tereyağ




1. Kayısılar güzelce yıkanır ve ortadan ikiye bölmek suretiyle çekirdekleri ayıklanır.

2. Geniş bir tencereye alınan kayısıların üzerine aynı oranda şeker ilave edilir.

3. Tencerenin kapağı kapatılarak 1 gece bekletilir.

4. Ertasi gün suyunu salmış olan kayısılar ateşe konulur ve içine tereyağ ilave edilir.

5. Koyulaşmaya başlayınca limon suyu ilave edilir.Biraz daha kaynatılır.

6. Tezgaha veya bir tabağa döktüğümüz reçel donuyorsa reçel olmuş demektir.

7. Tepsiye dökülür ve 1-2 gün güneşte bekletilir.(Aydın çok sıcak olduğu için 1 gün bekletmek yeterli oluyor. )

8. Kavanozlara boşaltılıp,dışarıda soğuduktan sonra buzdolabına konulur.Afiyet olsun.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst