Kayisi Receli(bademli)-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler:
1 su bardağı badem
1 kg. kayısı
1 kg. tozşeker
yarım limon
2 su bardağı su
Yapılışı:
1-Kayısıları güzelce yıkayıp ve süzülmeleri için süzgece alın.
2- Suyu süzülen kayısıları bıçak yardımıyla ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın ve geniş bir tencereye 1 kat kayısı, 1 kat toz şeker şeklinde tüm malzeme bitene kadar doldurun.
3-İsteğe göre 1 gece bekletin. 2 su bardağı ekleyerek ocağa alın ve şeker eriyene kadar karıştırın.
4-Yaklaşık 40dakika kaynattıktan sonra içine bademleri ekleyin,(arada biriken köpüğü tahta kaşık yardım ile almayı unutmayın) reçeliniz koyulaşmaya başladığında içine yarım limonu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın.
Ilınan reçeli kavanozlara paylaştırın ve serin bir yerde saklayın.


alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst