Kavurmalı simit ekmek

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Kavurmalı simit ekmek

Pazar kahvaltılarınıza keyif katacak...

attachment.php


malzemeleri

1 ekmek hamuru
30 gr tereyağı

Ara dolgusu için
200 gr kavurma
1 közlenmiş kırmızıbiber
250 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam

Ekmek hamurunu derin bir kaseye alın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ekleyip yoğurun. Kavurmayı ve közlenmiş biberi tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Ekmek hamurunun üzerine un serpin. Merdane yardımıyla dar dikdörtgen, ince olmayacak şekilde açın. Kenarına kavurmalı harcı ilave edip kaşar peyniri serpin. Rulo şeklinde sarın. Simit şekli verin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 30 dakika dinlendirip mayalanmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.

Kavurmalı simit ekmek artık hazır, afiyet olsun.

lezzet.com.tr
 

Ekli dosyalar

  • 19_04_2013_164758.jpg
    19_04_2013_164758.jpg
    83,4 KB · Görüntüleme: 36

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
ay sadıye abla yenı yemıstım ama acıktırdın ınankı
ne guzel gorunuyo o oyle :nk:
evıme donunce denemek ıstıyorum bu tarıfı :nk:
 
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bende bayildim görüntüsüne, denemek istedigim tarifler arasinda. :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst