Kavuklu poğaça

Ayben

Daimi Üye
Katılım
2 Şubat 2013
Mesajlar
512
Tepki
771
Puan
93
Konum
Malatya
Malzemeler
•2 su bardağı süt
•1 çay bardağı zeytinyağı
•2 yumurta
•1 yemek kaşığı şeker
•1 tatlı kaşığı tuz)
•5.5 su bardağı un
•1.5 tatlı kaşığı instant maya

Arasına sürmek için: 200 gr. tereyağı

İç malzemesi
•2 orta boy haşlanmış patates
•100 gr. beyaz peynir
•bir tutam maydanoz
•Çok az karabiber ve kimyon


7039851373_1a734f82bb_c.jpg



Milföy poğaçanın yapılışı
•Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurun.

•Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Yarım saat kadar dinlendirin.
•Her parçayı dikdörtgen şeklinde açmaya çalışın. Mümkün olduğunca inceltin.
•Tereyağını hafif eritin ama su gibi olmasın, hamurun üzerinde tutunabilsin.
•Açtığınız her hamurun üzerini bolca tereyağından sürün. Üst üste üç hamur olacak. Yani üçerli iki gurup hamurumuz olacak.
•Üst üste koyduğunuz üç hamurun önce karşılıklı kenarlarını, sonra diğer karşılıklı kenarlarını kapatıp zarf şekli verin.
•Üzerlerini strech filmle kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin.

7039852473_d914d47d0b_c.jpg


•Dolaptan aldığınız ilk hamur gurubunu merdaneyle 6-7 mm. kalınlığında açın.
•Bıçakla bir parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
•Her şeriti bir ucundan başlayıp rulo haline getirin. Uç kısmı üst-orta kısma bastırın.
•Bütün şeritler bitince, ilk yaptığınız rulodan başlayarak, merdaneyle hafifçe açın.
•Fazla bastırmayın ki, katlar bozulmasın.
•İç malzemesinden ortasına koyup kenar kısımları ortada toplayın.
•Topladığınız kısmı alta getirip tepsiye dizin.
•Diğer üçlü hamur gurubuna da aynı işlemi uygulayın.
•Üzerlerine kalan tereyağından sürün ve yarım saat kadar kabarmaya bırakın.
•Kabaran poğaçaları 180 derecelik soğuk fırına verip kızarana kadar pişirin.
7039850751_d3bc31ed11_z.jpg
 
OP
Ayben

Ayben

Daimi Üye
Katılım
2 Şubat 2013
Mesajlar
512
Tepki
771
Puan
93
Konum
Malatya
Ben sadece ekledim ... yapmasıda sizlerden yapın ,yanınada çay demleyin ayben ablanızı davet edin...
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Tarifin sahibi olan bayanın tarifleri genelde tutuyor sonucun kötü olacağını pek sanmıyorum :D paylaşım için teşekkürler harika görünüyor :foto:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Buna benzer yapiyorum bende arada, görüntüsü harika. :ask:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
çok beğendim görüntüsünü ,şu yağlama işi oyalayıcı ama arada bir değişiklik olsun diye yapabileceğim bir tarif:nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst