Kate Middleton’ın doğum yöntemi: Hypnobirthing

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Kate Middleton’ın doğum yöntemi: Hypnobirthing

Uzmanlar Hypnobirthing hakkında bilgiler verdi..

kate_middletonin_dogum_yontemi_hypnobirthing_4.jpg


Son günlerde İngiltere Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın doğumuyla gündeme gelen Hypnobirthing, ağrıyı daha az hissederek gerçekleşmesini sağlıyor.

Özellikle doğal doğuma yönelimin arttığı bugünlerde anne adayları da Hypnobirthing'in nasıl yapıldığı konusunda bilgi almak istiyor. Türkiye'de aktif olarak "Hypnobirthing" eğitimi veren 3 sertifikalı uzmandan biri olan İstanbul Doğum Akademisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ve Doğuma Hazırlık Eğitmeni Operatör Dr. Hakan Çoker ve Türkiye'nin tek Hamile ve Doğum Psikoloğu Neşe Karabekir "Hypnobirthing" tekniğini uzun yıllardan beri uygulatıyor ve bu tekniğin eğitimlerini veriyor.

Vücut ve zihin farkındalığını yüksek tutuyor

Her anne her ebeveyn kuşkusuz kendisi için en inanılmaz ve farkına vardığı doğumu yapmak ister. Bunun için kullanılan yöntemlerden biri de "Hypnobirthing". İngiltere Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın bu yöntemle bebeğini dünyaya getireceği haberi tekniğe olan ilgiyi doğal olarak arttırdı.

Hypnobirthing kişinin kendi gelişimi ve korkularından özgürleşmesi üzerine odaklanır. Rahat bir doğum için ön şart olan derin gevşemenin temel alındığı, rahat, sağlıklı, huzurlu ve bilinçli bir doğum yolunda kullanılan uluslararası bir doğuma hazırlık tekniği olarak tanımlayan Dr. Hakan Çoker teknik hakkında şunları söyledi: "Hypnobirthing daha sakin, korkusuz ve coşkulu bir doğum yöntemlerinden biridir. Anne adayına ve babaya derin gevşeme, özel nefes teknikleri, rehberli imgeleme teknikleri ile doğumda bedeni nasıl rahat bırakabileceklerini öğreterek, daha bilinçli ve farkında bir doğumun kapılarını açar. Hypnobirthing tekniğinde doğuma hazırlanana anne adayı korkularından kurtulmak ve içinde zaten varolan doğum yapma güdüsünü keşfetmek için derin gevşeme, rehberlik eşliğinde imgeleme ve hipnoz kullanılır. Doğumu engelleyen, doğumda daha çok ağrıya neden olan korkular bilinçaltında gizlidir. Bilinçaltı doğumla ilgili bilgileri depolamaya başlar. Günlük hayattaki konuşmaların hepsi farkında olmadan depolanır. Doğum asla "keşke" denmemesi gereken bir deneyimdir. Anne adayları doğum gerçekleştiğinde, bebeklerini ellerine aldıklarında ve bağırlarına bastıklarında ya da anesteziden uyandıklarında geriye dönüp "keşke" dememek istiyorlar. Hypnobirthing sonrasında annenin bir yandan doğumla ilgili daha pozitif bilgiler alarak endişelerinden kurtulurken, bir yandan da hipnotik seanslarda bilinçaltındaki doğumla ilgili negatif duygular pozitifleri ile yer değiştireceğini, bunun anneye daha huzurlu bir hamilelik geçirmesini sağlatacağını vurgulayan Çoker, "Keşkesiz Doğum" açısından Hypnobirthing yöntemini bilmek önemlidir" dedi.

Hamile ve Doğum Psikoloğu Neşe Karabekir: "Sancı" yerine dalga, "ıkınma" yerine "bebeğe yol verme"

Sakin ve rahat bir doğum için ilk yapılacak şey korkuların ve negatif duyguların açığa çıkarılarak temizlenmesidir. Hypnobirthing bu aşamada devreye girer. Hypnobirthing kelimelerle çalışır; bu yüzden kendi doğum dili de pozitiftir. Örneğin sancı yerine kasılma veya dalga, ıkınma yerine bebeğe yol verme gibi terimler kullanılır.

Hipnoz genelde kültürümüzde çok rahat kullanılan bir kelime değildir. Kontrolü kaybetmek, uyku durumuna geçmek gibi sanal anlamlar içerir. Hâlbuki tam tersi hipnoz tüm alıcılarının açık olması sayesinde tam bir yoğunlaşma ile beraber uyanık olma halidir. Hypnobirthing ise sadece, bu konuda eğitim alarak uzmanlaşmış, kadın doğum uzmanlarının uygulayabildiği bir tekniktir. Her hipnoz tekniğini bilen bu yöntem için doğuma giremez. Doğum esnasında ise gebenin en büyük ihtiyacı, vücut ve zihin farkındalığının en yüksek olması sayesinde bilinçli doğumlar yapabilmesidir. Gebelik esnasında zihin ve vücudun Hypnobirthing eğitimi ile beraber bir çeşit hazırlanması çok önemlidir. Böylece doğum esnasında kişi kaybolmadan ve kendi içine dönmesini bilerek farkında, coşkulu, kendi kontrolünde doğumlar gerçekleştirir.

kadin&kadin
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Dogum dedinmi insan zaten bir ürküyor yahu şekli olsa ne olur olmasa ne olur :ko
dogum yapmadıgım içi bilemiycem hangisi rahat :nazo:
 

füreyya

Daimi Üye
Katılım
1 Eylül 2011
Mesajlar
2.315
Tepki
2.323
Puan
113
Konum
...
su da doğurun diyorlar çoğu bilemeyeceğim artık doğuranlar bir zahmet söylesin ney iyi diye :ne::tskler:


su içinde yapılan bana çok tuhaf geliyor.
ben olsam tercih etmezdim.
herşeyin doğalı olmalı. biz normal şartlarda balık değiliz su içinde yaşamıyoruz ki. doğum yaparken suya girelim
 

Çilekli Sakız

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
1 Şubat 2009
Mesajlar
4.185
Tepki
5.840
Puan
113
Yaş
32
Konum
İzmir/ Tokat
Değil mi boşuna normal doğum demiyorlar adı üstünde normal.
Ayy korkutucu birşey ya geçenlerde doğum izlemiştim 1 hafta kendime gelemedim :iyyyy:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst