Kat Kat Tat: Çilekli Pasta

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
cilekli-pasta-tarifi-720x450.jpg


MALZEMELER

4 adet yumurta
1/4 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için:

2 paket toz krem şanti
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı Hindistan cevizi sütü
100 gram labne peyniri

Üzeri için:

200 gram çilek
2 yemek kaşığı ince çekilmiş Antep fıstığı

KAÇ ADET?
8 DİLİM

HAZIRLAMA SÜRESİ
40 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
25 DAKİKA

Servis önerisi:

Pandispanyayı vaktiniz varsa bir gün dinlendirdikten sonra katlara ayırıp, kullanmanız pastanın lezzetini arttıracaktır.

NASIL YAPILIR?

Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın.

Yumurta beyazlarını tuz ilavesi ile köpürüne kadar çırpın.

Ayrı bir kaba ayırdığınız yumurta sarılarını, pudra şekeri ile beyaz bir renk alana kadar karıştırın. Yoğurdu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kaba eledikten sonra çırpılmış yumurta sarılarına ilave edin ve kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.

Köpürttüğünüz yumurta beyazlarını hazırladığınız pandispanya harcına bir spatula yardımıyla çok fazla karıştırmadan yedirin.

Çapı yaklaşık 20 cm. olan kelepçeli kek kalıbının taban kısmını yağlı kağıt ile kapladıktan sonra pandispanya hamurunu içine aktarın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

Pastanın kremasını hazırlamak için; toz krem şanti, süt, Hindistan cevizi sütü ve labne peynirini ayrı bir kapta kıvam alana kadar sürekli karıştırın. Soğuması için buzdolabına kaldırın ve en az 10 dakika kadar bekletin.

Sap kısımlarını aldığınız çilekleri uzunlamasına dört eşit parçaya bölün. Pişen pandispanyayı dikkatli bir şekilde kalıbından çıkartın.

Kabardığı için yuvarlak olan üst bölümünü tırtıklı ve keskin bir bıçak yardımıyla çıkartın. Pastanın düz durması için bu bölümü kullanmayacağız.

Elde ettiğiniz yuvarlak pandispanyayı bir ip ya da profesyonel bir alet olan pandispanya kesme teli ile üç eşit parçaya ayırın.

Hazırlayıp, buzdolabında beklettiğiniz kremayı bir sıkma poşetine alın. Pandispanyanın üst kısmını düzelttiğiniz katını, taban olarak kullanmak üzere bir servis tabağına yerleştirin.

Bir kat kek, bir kat krema olmak üzere aynı işlemi tekrarlayın. Çilek dilimlerini kenar kısımlardan başlayıp, orta kısma doğru yerleştirin.

İnce çekilmiş Antep fıstıkları ile süslediğiniz pastayı, buzdolabında beklettikten sonra dilimleyip servis edin. Çilek müptelası sevdiklerinizle paylaşın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst