Kaşık Sapı - (Bolu).

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
kesli-kask-sapi.jpg


Malzemeler;
1,5 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Yeterince su
Üzeri İçin:
3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
3 çorba kaşığı rendelenmiş keş (yoğurt kurusu) veya keçi peyniri

Yapılışı;
Öncelikle unun ortasını açıp yumurtayı ve tuzu koyarak, unu azar azar yumurtaya yedirin. Daha sonra azar azar su da serperek tüm unu birleştirin. Kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edip, bu hamuru bıçakla üç eşit parçaya bölün. Bir nemli bezi üstüne örtüp serin ve hamuru yarım saat dinlendirin. Un serperek bu bezeleri teker teker açın. Açtığınız hamuru biraz iri karelere kesip, kaşığın sapını unlayarak üzerine doladıktan sonra ucunu bastırıp sapını çıkartın. Biraz unladığınız tepsi üzerine yayın ve diğerlerini de aynı şekilde yapın. Geniş bir tencereye bol su koyun ve kaynatın. İçine tuz ve bir çorba kaşığı sıvı yağ ilave edip, büktüğünüz hamurları da atarak kaynatın. Daha sonra yumuşamış olan hamurlarısüzüp, geniş bir tabağa koyun. Üzerine dövülmüş cevizi ve keşi serpip en son her yerine tereyağı ve pul biberi koyun. Kızdırıp, üzerine güzelce dökün. Biraz da maydanoz serperek sıcak servis yapın.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Bende ilk defa görüyom :ne:
Hiç yemedim ala ala :nazo:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Mantı havasında birşey :durbun: cevizi tuzluda sevmem onu çıkarırsak bunu severek yiyebilirim
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Bilemicem artık nedir ne değildir :nazo:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst