Kaşık börek çorbası

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.294
Tepki
83.530
Puan
113
Konum
İstanbul
kasik-borek-corbasi_25544a37.jpg

Kaşık börek çorbası

2 yumurta

1.5 çay bardağı ılık su

2 su bardağı un

250 gr kıyma

1 soğan

Tuz

Karabiber

ÇORBA İÇİN

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 soğan 30 gr tereyağı

2 tatlı kaşığı domates salçası

1 domates

2.5 su bardağı et suyu

5 su bardağı su

1 yemek kaşığı sebzeli çeşni

Tuz

Kuru nane

Kırmızı pul biber


Mantının hamurunu hazırlamak için, yumurta, su ve tuzu bir kapta çırpın. Unu azar azar ekleyerek yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler yapın. Üzerine nemli bez örterek 20 dakika dinlendirin.

Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Hamur bezelerinin her birini unladığınız mutfak tezgahında oklava veya merdane ile açıp bıçakla kareler kesin. Ortalarına kıyma paylaştırıp kapatın.

Derin bir tencereye soğanı rendeleyip zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tereyağını ekleyin. Salçayı ilave edip 2 dakika daha kavurun. Domatesi rendeleyip salçayla birlikte kavurun. Et suyunu ve suyu ekleyip kaynatın. Sebzeli çeşni ve hazırladığınız mantıları ilave edip pişirin. Tuz, nane ve kırmızı pul biberi ekleyip sıcak servis yapın.
Kaynak :Lezzet.com
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst