Karpuz Kabuğu Reçeli

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Karpuz kabuğu reçelinin tarifi
Değişik bir lezzet, tadını seveceksiniz



Malzemeler:
* Uzunlamasına kesilmiş 2 dilim karpuz kabuğu
* 2 su bardağı su
* 3 su bardağı şeker
* 7–8 diş karanfil
* Çeyrek limon suyu
Hazırlanışı:
Karpuz kabuğunun yeşil kısmını çok ince olarak soyun, kalan beyaz kısım kesme tahtası üzerinde iyice ince dilimler halinde kıyın. Tencereye suyu koyup kaynatın ve karpuz kabuklarını atarak ocağı kısın. Yaklaşık 40–45 dakika ağzı kapalı olarak kaynatın.
Bu işlemi düdüklü tencerede 15 dakika kadar kaynatarak da yapabilirsiniz. Karpuz kabukları yumuşadıktan sonra şekeri atın, karanfili ekleyin ve ara sıra karıştırarak 30–35 dakika kadar daha pişirin.
Reçelden aldığınız bir damlayı soğuk zemin üzerine damlattığınızda top olarak duruyorsa reçel olmuş demektir. Limon suyunu ekleyip iki dakika daha pişirip sıcak olarak kavanoza koyun ve ağzını sıkıca kapatın.
Afiyet olsun
Kaynak Hürriyet Ailem.

Bu tarifi en kısa zaman içerisinde mutlaka denemem lazım karpuz kabuğundan reçel yapıldığını hiç duymamışdım değişik bir lezzetdşr herhalde:elif::elif::elif::elif:
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
ilk defa duyuyorum çok ilginç geldi..resim yokmu sılacım..
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Aldığım tarifde resim url sini alamamışdım canım nette araştırdım başka bir yerde buldum paylaşıyorum canım bende ilkdefa duydum değişik geldi ve mutlaka deniycem:huhuu:

İşde resimleri canım:huhuu:

DSCN36243.jpg


DSCN3625.jpg


DSCN3627-600x300.jpg
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Bu seferde ilk siz deneyin nk'cik te hazıra konsun :D
 

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
ama tarifte kirece yatırmak yazmıyo, böyle yapılıncada kabak tatlısı gibi oluyormu acaba merak ettim. annem kirecte bekletirdi 2 gece sonra yapardı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst